Politika

MARO KRISTIĆ Zašto prodaja Vile Rašice nije došla do Gradskog vijeća?

Sutra je zadnji dan do kada moramo odlučiti o korištenju prava prvokupa nad 2/5 građevinskog zemljišta u okviru obuhvata Vile Rašica – ističe u priopćenju za medije županijski vijećnik Maro Kristić.

– Naime, istekom roka od 60 dana od dana zaprimanja zahtjeva za očitovanje o korištenju prava prvokupa stječu se uvjeti da prodavatelj može prodati zemljište bilo kome drugome bez uplitanja Grada, Županije i RH. Ukoliko se žurno, za sutra ne sazove sjednica skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj ćemo odlučiti o korištenju prava prvokupa nad ovim vrijednim zemljištem potvrdit će se naše sumnje o sprezi gradskih i županijskih vlasti s vlasnicima 70000 m2 Park šume Petka i 3/5 građeviskog zemljišta u okviru obuhvata Vile Rašica. Jer kako drugačije protumačiti cijeli niz zakulisnih radnji i čudnih okolnosti u kojima nitko ne zna koji je stav Grada o korištenju prava prvokupa, je li se isti bilo kome očitovao o tome i zašto taj slučaj nije došao do Gradskog vijeća, kao što je indikativno da je Dubrovačko-neretvanska županija odlučivala o pravu prvokupa zadnji dan prije isteka zakonskog roka od 60 dana. Apeliram na gradske službe da se očituju o tome kada je i je li zahtjev zaprimljen, je li se o njemu odlučivalo i ako je netko o tome samostalno odlučio zašto je to napravio bez suglasnosti Gradskog vijeća? Također, apleiram na predsjednicu Županijske skupštine da sazove hitnu sjednicu, a na vijećnike da smognu hrabrosti i daju svoj doprinos ostvarenju javnog interesa – navodi Kristić u priopćenju za medije.

Pročitajte još

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija