Politika

MARO KRISTIĆ Zašto prodaja Vile Rašice nije došla do Gradskog vijeća?

Sutra je zadnji dan do kada moramo odlučiti o korištenju prava prvokupa nad 2/5 građevinskog zemljišta u okviru obuhvata Vile Rašica – ističe u priopćenju za medije županijski vijećnik Maro Kristić.

– Naime, istekom roka od 60 dana od dana zaprimanja zahtjeva za očitovanje o korištenju prava prvokupa stječu se uvjeti da prodavatelj može prodati zemljište bilo kome drugome bez uplitanja Grada, Županije i RH. Ukoliko se žurno, za sutra ne sazove sjednica skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj ćemo odlučiti o korištenju prava prvokupa nad ovim vrijednim zemljištem potvrdit će se naše sumnje o sprezi gradskih i županijskih vlasti s vlasnicima 70000 m2 Park šume Petka i 3/5 građeviskog zemljišta u okviru obuhvata Vile Rašica. Jer kako drugačije protumačiti cijeli niz zakulisnih radnji i čudnih okolnosti u kojima nitko ne zna koji je stav Grada o korištenju prava prvokupa, je li se isti bilo kome očitovao o tome i zašto taj slučaj nije došao do Gradskog vijeća, kao što je indikativno da je Dubrovačko-neretvanska županija odlučivala o pravu prvokupa zadnji dan prije isteka zakonskog roka od 60 dana. Apeliram na gradske službe da se očituju o tome kada je i je li zahtjev zaprimljen, je li se o njemu odlučivalo i ako je netko o tome samostalno odlučio zašto je to napravio bez suglasnosti Gradskog vijeća? Također, apleiram na predsjednicu Županijske skupštine da sazove hitnu sjednicu, a na vijećnike da smognu hrabrosti i daju svoj doprinos ostvarenju javnog interesa – navodi Kristić u priopćenju za medije.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKI VIJEĆNIK MARKO GILJAČA Uzalud županu legitimitet i legalitet kad se dogodi pomor stonskih kamenica

Andrea Falkoni Račić

Već 2024. godine mogli bismo imati novu dvoranu za Svjetsko rukometno prvenstvo

Libertas će s odlaskom 40 ljudi u mirovinu mjesečno uštedjeti pola milijuna kuna

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija