Politika

MARO KRISTIĆ Obilježavanje 100 godina nogometa u Dubrovniku prilika je za početak ulaganja u infrastrukturu

MARO KRISTIĆ Obilježavanje 100 godina nogometa u Dubrovniku prilika je za početak ulaganja u infrastrukturu

Gradski vijećnik Mosta Maro Kristić odlučio je novu godinu započeti priopćenjem za medije na temu nogometnog Dubrovnika, koji u 2019. godini obilježava 100 godina svoje klupske povijesti.

-U 2019. godini nogometni Dubrovnik obilježava okruglih 100 godina svoje klupske povijesti. Iako se recentna dubrovačka nogometna povijest ne pamti po nekim velikim i značajnim uspjesima, nogometni Dubrovnik ima itekako bogatu i uspješnu povijest i tradiciju te je iznjedrio cijeli niz u svjetskim okvirima poznatih nogometaša, ali i odgojio cijeli niz generacija sportaša. Neću ih ovom prilikom nabrajati kako ne bih nekoga od njih slučajno ispustio i time možebitno uvrijedio, ali obilježavanje 100 godina povijesti nogometa u Dubrovniku je prilika da im se svima zahvalimo na doprinosu razvoju i promociji nogometnog sporta. Stoga, ovaj povijesni doseg ujedno i obvezuje gradsku upravu i sve nas sportaše i prijatelje sporta da uložimo najveće moguće napore kako bi se stvari po pitanju nogometa i nogometne infrastrukture u Dubrovniku počele kretati na bolje – ističe Kristić u priopećnju te nastavlja:

– Idealna je ovo prigoda da naš gradonačelnik, zajedno s najistaknutijim nogometnim dužnosnicima naše županije pozove u goste svjetske viceprvake, naše nogometne reprezentativce da odigraju prijateljsku nogometnu utakmicu s nogometnim klubom Gošk Dubrovnik 1919 pojačanim s našim ne tako davno u umirovljenim igračima poput Srđana Andrića, Srđana Lakića, Emira Spahića i ostalima te da tako ljubitelji nogometa u Dubrovniku, na ovaj, najneposredniji mogući način zahvale Vatrenima na povijesnom uspjehu i neopisivom veselju koje su nam priuštili u protekloj godini, ali i da zaplješću našim dubrovačkim zvijezdama. Siguran sam da bi ovaj događaj koji bi bar za trenutak stavio Dubrovnik na važno mjesto na nogometnoj karti svijeta i simbolički, ali i stvarno označio prekretnicu u dubrovačkom nogometu i početak ulaganja u sportsku infrastrukturu kakvu Dubrovnik, dubrovački sportaši i građani Dubrovnika zaslužuju. Također sam siguran da bi se u okviru rasporeda odigravanja utakmica koji ima Hrvatska nogometna reprezentacija za 2019. godinu mogao pronaći termin za obilježavanje ovako vrijedne obljetnice kao i da bi se u okviru dijela proračuna Hrvatskog nogometnog saveza namijenjenog ulaganjima u nogometnu infrastrukturu pronašla i određena sredstva koja bi poslužila za unapređenje nogometne infrastrukture u Dubrovniku – zaključuje Kristić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist