Politika

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Prošlo je tjedan dana od kada je prekinuta sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je trebalo biti odlučeno o prvokupu nad 2/5 vrijednog građevinskog zemljišta u obuhvatu Vile Rašica, a još uvijek iz županijske uprave nema informacije o tome kada će se ista nastaviti i kada će se konačno odlučiti o prvokupu -ističe u priopćenju za medije županijski vijećnik Maro Kristić.

– Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine kada je u pitanju zaštita javnog interesa i svima je jasno je da je zahtjev za dodatnom dokumentacijom samo izlika koja je trebala poslužiti da se izbjegne glasovanje u zakonskom roku od 60 dana, ali sjednica se mora nastaviti, a vijećnici moraju odlučiti o prvokupu, tko god stajao s druge strane i koliko god pokušavali ići na ruku dobrim prijateljima svog koalicijskog partnera.

Nadam se da je tjedan dana bio dovoljan županijskim službama za ishođenje sve dodatne dokumentacije i provođenje potrebnih konzultacija te da možemo očekivati nastavak sjednice u najkraćem mogućem roku. Podsjećam da su isti ti vijećnici prije godinu dana odustali od prava prvokupa nad 70000 m2 Park šume Petka koje je nekad bilo u vlasništvu njihovog koalicijskog partnera, a sada je isto zbog propuštanja prava prvokupa u vlasništvu njegovih dobrih prijatelja, koji će ukoliko steknu i ovih 2/5 biti vlasnici 80000 m2 zemljišta na Petci od kojeg je jedan dio već građevinske namjene, a za drugi ne kriju svoje ambicije da postane.

U međuvremenu dok čekaju nastavak sjednice Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije građani očekuju da im iz gradske uprave pojasne zašto Gradsko vijeće Grada Dubrovnika nije odlučivalo o istom ovom predmetu, kada je to propisano Zakonom i Statutom Grada Dubrovnika? Pritom molimo da građane poštede priča o tome ima li Grad novaca za kupiti ovu nekretninu ili ne te tražimo odgovor na pitanje tko je sebi dao za pravo da samostalno odlučuje o nečemu o čemu isključivo mogu odlučivati gradski vijećnici? Vjerujem kako velika većina građana pudupire politiku stjecanja nekretnina, ali im sigurno nije jasno kako smo imali dovoljno novca za kupnju poslovnog prostor od 60 m2 na Gundulićevoj poljani koji je koštao više od 70000 m2 Park šume Petka te kojim smo se to strateškim interesom vodili kada smo na gradskom vijeću odlučivali o prvokupu jednog poslovnog prostora, a izbjegli uopće raspravljati o 80000 m2 pluća Grada i jednog od njegovih rijetkih preostalih neizgrađenih dijelova – stoji u priopćenju županijskog vijećnika Mara Kristića.

Pročitajte još

Jandroković ponovno predsjednik Sabora, Plenković otkrio koje će ministre zadržati

Dulist

PLENKOVIĆ: Vlada će biti nešto manja, dio ljudi ići će u Sabor

Dulist

MALDINI I MACAN ANALIZIRAJU ZA DULIST Hoće li nova oporba biti samo bučna ili snažna i argumentirana?

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija