Sport

Maro Joković: Odlučivat će nijanse!

Maro Joković: Odlučivat će nijanse!

Vaterpolisti dubrovačkog Juga spremaju se za završnicu Triglav Jadranske lige. Danas je na rasporedu okršaj Juga i Mladosti, koji će se prenositi na HRT-u u 17 i 55. Maro Joković, Jugov prvotimac i zlatni olimpijac, najavljuje utakmice u intervjuu za duList.

Čeka vas završnica Jadranske lige. Očekuje se novi okršaj s Primorjem u finalu?
To je točno, iako nitko ne spominje Mladost, koja je ove godine pokazala kako se može nositi s nama i Primorjem. Prije svega, moramo biti koncentrirani na njih, pa tek onda na Primorje.

U sastavu Mladosti također su igrači koje ne treba podcijeniti?
Svakako. Imaju najboljeg svjetskog igrača Josipa Pavića na vratima. Tu je i najbolji rumunjski vaterpolist Cosmin Radu na sidrunu te dosta igrača koji su od nedavno i u hrvatskoj reprezentaciji. Svakko je riječ o momčadi koju nećemo olako shvatiti.

Iz Primorja najavljuju osvajanje drugog trofeja ove sezone. Kako ćete im odgovoriti?
Sigurno imaju pravo tako misliti s obzirom na svoje ovosezonske rezultate, ali mi smo pokazali u zadnjoj utakmici da ih možemo pobijediti.

Utakmice završnice igraju se u Zagrebu, u neutralnom bazenu. Ni Jug ni Primorje neće imati domaćinsku prednost svog bazena i publike. Kome će bazen na Jarunu biti prednost?
Mislim da u našim susretima domaćinska prednost nije od velikog značaj niti bi u ovom slučaju dala neki dodatni impuls. Znamo da se finale Kupa igralo u Zagrebu, kada su nažalost, pobijedili Riječani.

Već u duljem razdoblju imate problem s igračem više. Je li se u tom aspektu što posebno radilo pred ove važne utakmice?
Jesmo, već duže vrijeme radimo na tome, mislim da je zbilja vrijeme da nam taj igrač više proradi kako treba, posebno što takve utakmice uvelike ovise o realizaciji igrača više, odnosno manje.

Zadnju pobjedu nad Primorjem Jug je u Gružu izborio tek u posljednjoj četvrtini. Očekujete li sličan scenarij napete utakmice i u Zagrebu?
Očekujem da će u utakmici s Primorjem, kao i dosad, odlučivati doslovno nijanse, a bit će puno nervoze i s jedne i s druge strane.

Kakva je atmosfera u momčadi?
Izvrsna. Najbitnije je da smo svi zdravi i spremno dočekujemo Final Four.

Postoje li neke posebne preporuke trenera Đuha u pripremi utakmice?
Radimo već određeno vrijeme prvenstveno na fizičkoj spremi, jer nije lako odigrati dvije teške utakmice u dva dana. Puno smo radili i na taktici. Svaka njegova riječ je dobrodošla i siguran sam da ćemo sve što nam kaže odraditi kako treba.  
 

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist