Sport

Marko Macan produžio ugovor s Jugom

Jakobušić i Macan

Vaterpolski klub Jug CO i Marko Macan produžili su suradnju još dvije sezone​. Naime, iako je do isteka tzv. ‘prvog ugovora’ (kojim je prema registracijskom pravilniku HVS-a igrač obavezan igrati za matični klub​​ prve četiri godine nakon isteka juniorskog staža) Marku Macanu ostala još jedna sezona, predsjednik VK Jug CO Lukša Jakobušić postigao je dogovor s Jugovim bekom o novom dvogodišnjem angažmanu.

To zapravo znači da će Marko Macan sigurno igrati u kapici Juga do kraja sezone 2016/17.

– Sretan sam i zahvalan na ukazanom povjerenju. Ovo je za mene ispunjenje svih ambicija, igrati u Juga je nešto najbolje što svako dijete koje se u Dubrovniku bavi vaterpolom može poželjeti. Sve svoje korake sam ovdje započeo i tu i nastavljam karijeru. Nakon lanjske sezone u kojoj nismo ostvarili dobar rezultat, ove godine očekujem dobre igre, vrhunski vaterpolo, pun Gruž i zajedničku proslavu trofeja. Na osobnoj razini ću dati sve od sebe kako bi svojim igrama zaslužio poziv u reprezentaciju – izjavio nam je po potpisu ugovora Marko Macan.

Marko Macan je rođen 26. travnja 1993. godine i prošao je sve uzraste VK Jug CO, Što više, u mnogim ga generacijama mlađih uzrasta Juga pamtimo kao kapetana u čijim su se rukama našli mnogi pehari prvenstava i kupova. Njegova borbenost i maksimalno angažiran pristup kako utakmicama tako i treninzima bit će dodatna kvaliteta u ostvarenju ciljeva koje je klub postavio.
– Sama činjenica da je Jug odlučio s njim potpisati novi ugovor, a da još nije istekao stari, dovoljno govori koliko klub vjeruje u Marka Macana. On je to povjerenje zaslužio svojim igrama i radom, ali sada je došlo vrijeme u kojem se nadam da će Marko to na najbolji mogući način vratiti i klubu i sebi. Ovim potezom je pitanje beka dugoročno riješeno – izjavio je trener Juga Miho Bobić.

Izvor: VK Jug

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist