Zanimljivosti

Marko Car ima najbolje kobasice!

Najbolje kobasice ima Marko Car! Potvrđeno je to u subotu u Mlinici Pišta u Ljutoj na održanim prvim Gustima od kobasica. Birale su se najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja. Vinar Car osvojio je veliki zlatni pehar i novčanu nagradu od 500 kuna. Potvrdio je znanje u pripremanju domaćih kobasica osvojivši i drugo mjesto na natjecanju jer je u izboru sudjelovao s dva uzorka. Treće mjesto pripalo je OPG-u Ivo Mujo.
Na natjecanje je pristiglo 32 uzorka kobasica. Od toga je dodjeljeno devet zlatnih i 14 srebrnih diploma. Zlatne diplome dobili su: Ivica Radovac, Jako Pišta, OPG Ivo Mujo, Srećko Ramljak, Pero Srgota, Marko Car za oba uzorka te Luka Anđelinić.
-Zadovoljan sam kvalitetom pristiglih uzoraka. Znatan dio kobasica je bio jako dobar. Primjećujemo neujednačenost u kvaliteti i neke nedostatke što su rezultat nekontroliranih uvjeta proizvodnje, ali definitivno postoji veliki potencijal – rekao je Mario Bratulić iz Istre koji je prije samog natjecanja održao edukaciju ‘Tehnologija proizvodnje kobasica’. Bratulić je bio i predsjednik peteročlanog ocjenivačkog žirija kojeg su sačinjavali i Milan Udovičić, proizvođač istarskih kobasica, tehnolog i senzorni analitičar, Anamarija Kusalo, direktorica TZ Župa Dubrovačka te Filip Dimnić i Ivo Gale, kuhari i gurmani.
U cjelovečernjem programu je sudjelovao i tamburaški sastav KUD-a Stjepan Radić iz Pridvorja.

Pročitajte još

ZNANSTVENICI OTKRILI Rano postojanje zaraze koronavirusom može se utvrditi iz kanalizacije

Dulist

Obradovala su nas uskršnja jaja na javnim površinama

Dulist

Ovog Uskrsa manje ćemo trošiti, ali više kupovati domaće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija