Zanimljivosti

Marko Car ima najbolje kobasice!

Marko Car ima najbolje kobasice!

Najbolje kobasice ima Marko Car! Potvrđeno je to u subotu u Mlinici Pišta u Ljutoj na održanim prvim Gustima od kobasica. Birale su se najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja. Vinar Car osvojio je veliki zlatni pehar i novčanu nagradu od 500 kuna. Potvrdio je znanje u pripremanju domaćih kobasica osvojivši i drugo mjesto na natjecanju jer je u izboru sudjelovao s dva uzorka. Treće mjesto pripalo je OPG-u Ivo Mujo.
Na natjecanje je pristiglo 32 uzorka kobasica. Od toga je dodjeljeno devet zlatnih i 14 srebrnih diploma. Zlatne diplome dobili su: Ivica Radovac, Jako Pišta, OPG Ivo Mujo, Srećko Ramljak, Pero Srgota, Marko Car za oba uzorka te Luka Anđelinić.
-Zadovoljan sam kvalitetom pristiglih uzoraka. Znatan dio kobasica je bio jako dobar. Primjećujemo neujednačenost u kvaliteti i neke nedostatke što su rezultat nekontroliranih uvjeta proizvodnje, ali definitivno postoji veliki potencijal – rekao je Mario Bratulić iz Istre koji je prije samog natjecanja održao edukaciju ‘Tehnologija proizvodnje kobasica’. Bratulić je bio i predsjednik peteročlanog ocjenivačkog žirija kojeg su sačinjavali i Milan Udovičić, proizvođač istarskih kobasica, tehnolog i senzorni analitičar, Anamarija Kusalo, direktorica TZ Župa Dubrovačka te Filip Dimnić i Ivo Gale, kuhari i gurmani.
U cjelovečernjem programu je sudjelovao i tamburaški sastav KUD-a Stjepan Radić iz Pridvorja.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist