Aktualno

Markić traži suspenziju SDP-ovca Spremića

Markić traži suspenziju SDP-ovca Spremića

Građanska inicijativa "U ime obitelji" uputila je premijeru Zoranu Milanoviću zahtjev da se kao čelnik SDP-a ispriča zbog izjava saborskog zastupnika Nenada Stazića te Nikše Spremića, asistenta europskog zastupnika SDP-ovca Olega Valjala.

Građanska inicijativa traži ujedno od Milanovića suspenziju Dubrovčanina Spremića. Markić je objasnila kako su zahtjev premijeru Milanoviću uputili jer se radi o dvjema uvredama koje su "predstavnici SDP-a javno, bez da ih je premijer sankcionirao, učinili prema građanima Hrvatske koji su se legitimno izjasnili da smatraju da je brak životna zajednica žene i muškarca".

Također je naglasila kako je Spremić uvrede iznio kao član SDP-a, u svojstvu voditelja ureda SDP-ovog europarlamentarca Olega Valjala te od Milanovića zatražila suspenziju Spremića jer navela je "očito nije dorastao funkciji koju obnaša".
– Očekujemo da premijer Milanović nešto učini kako bi prestao govor mržnje i politički pritisak na građane kako se ne bi usudili izaći na referendum i glasali suprotno želji, očito, premijera i pripadnika njegove stranke. Kako se ne bi usudili glasati za – rekla je Željka Markić.

Spremić je, podsjetimo, u Strasbourgu rekao Željki Markić da ga podsjeća na nacističkog zločinca Adolfa Eichmanna, a Stazić je na svom Facebook profilu nedavno napisao – 'Očekujem da ova Markićka i njezina Udruga za obitelj zatraži da se Ustavom zabrane jednoroditeljske obitelji. Djecu iz takvih obitelji pokupit će po kućama, strpati u kamione i odvesti u dom. A dom će osnovati u Jasenovcu'.

 

Pročitajte još

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist