AktualnoGrad

Marinu bi uz Atlantsku, Pašalić i Luka Dubrovnik

Marinu bi uz Atlantsku, Pašalić i Luka Dubrovnik

Atlantska plovidba, Franjo Pašalić i Luka Dubrovnik – tri su ponuditelja za tridesetogodišnju koncesije za Marinu Gruž.

Tu informaciju su nam potvrdili iz Atlantske plovidbe, dodajući tek kako smatraju da je njihova ponuda za izgradnju marine realna. Javno otvaranje ponuda za davanje koncesije za Marinu Gruž održano je danas u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Inače, i Luka Dubrovnik se prijavila na koncesiju, što je zanimljivo jer se baš direktor te gradske tvrtke Božo Memed s gradonačelnikom Androm Vlahušićem još početkom studenog bunio kako natječaj za koncesiju nije zakonit. U svom zajedničkom nastupu 'upozoravali su sve moguće koncesionare da je natječaj ništavan, te da je raspisivanje bez ikakve svrhe.'

Što se tiče Franja Pašalića, poznat je kao vlasnik Marine Frape u Rogoznici. Kontroverzni poduzetnik, prošle je godine, između ostalog, privukao medijsku pažnju nakon prozivki mještana i čelnika Rogoznice. Bunili su se tada da se u općinski proračun od koncesije za marinu slije 20 tisuća kuna. Za 164 tisuće kvadrata, Frapa državi i općini uplati ukupno 60 tisuća kuna godišnje. Ispada da metar četvorni rogozničkog mora i obale vrijedi svega 0,58 lipa – navodili su tada čelnici Rogoznice.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist