Aktualno

Marinko Benić: Izvrsna sezona je iza nas, a Plat će biti ‘flagship’ Karisme Hotels Adriatic

Karisma Koločep

Marinko Benić, predsjednik Uprave Karisma Hotels Adriatic u vlasništvu Agrokora, TUI-ja i meksičke Karisme, nedavno je u razgovoru za Poslovni.hr odgovorio na brojna pitanja iz najvažnije gospodarske grane Hrvatske – turizma.

Brojna ta pitanja ‘počinju i zaršavaju’ u Dubrovniku i okolici, a Benić je među ostalim otkrio i kad će se na tržištu naći obnovljeni Plat, te koji su investicijski ciljevi KHA.

Za sezonu – kaže da je bila odlična, osobito na Kalamoti, gdje su radili do kraja listopada te imali popunjenost 90 posto u 182 dana.

Posebno sam zahvalan zaposlenicima koji su uspjeli postići odlične rezultate u anketama zadovoljstva gostiju, a kojima TUI mjeri kvalitetu našeg rada – kazao je, a kao zanimljivost dodao i to kako imaju unaprijed ugovorene cijene i garanciju popunjenosti za narednih 5 godina s turoperatorima TUI Grupe.

U kojoj su fazi Hoteli Plat?
Hoteli Plat su fazi projektiranja, odnosno ishođenja dozvola te rušenja. Hotel bi se trebao naći na tržištu 2018. godine – istaknuo je Benić, govoreći o prvom Sensatoriju u Hrvatskoj te četvrtom unutar KHA.

– Vjerujemo da će to biti prekrasan hotel, u skladu sa potencijalom lokacije, i ‘flagship’ Karisme Hotels Adriatic – istaknuo je, a KHA i dalje traži nove hotele koji su unutar dometa dva sada od aerodroma Dubrovnik, Split i Pila, a koji sadržajemo i kvalitetom mogu zadovoljiti zahtjeve TUI operatora.

Marinko Benić dotaknuo se i rasprave oko PDV-a za ugostiteljske usluge, te istaknuo kako je zadovoljan činjenicom da je Vlada prepoznala da je investitorima ‘izuzetno važno stabilno fiskalno i pravno okruženje te kompetitivne stope poreza’.

-Mislim da trebamo u okviru fiskalnih mogućnosti raditi na smanjivanju stope poreza, te na taj način iskoristiti jedinstvenu geopolitičku situaciju u kojoj se trenutno nalazimo i pozicionirati se ozbiljnije na turističkoj karti svijeta – među ostalim je kazao.

Intervju u cijelosti možete ponaći ovdje.

Pročitajte još

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist