Politika

MARINA VUČKOVIĆ MATIĆ ‘Za djecu Mokošice – nula kuna’

MARINA VUČKOVIĆ MATIĆ 'Za djecu Mokošice - nula kuna'

Potpredsjednica podružnice HNS Dubrovnik Marina Vučković Matić uputila je priopćenje na temu odbijanja amandmana na rebalans proračuna kojim bi se omogućilo sudjelovanje OŠ Mokošica u eksperimentalnoj fazi kurikularne reforme.

‘Odbijanjem amandmana kojim bi se omogućilo provođenje bolje obrazovanje i u Osnovnoj školi Mokošica dubrovački HDZ i njihovi partneri još jednom su dokazali da im dobrobit sugrađana nije bitna, već jedino stranački predznak. Nažalost, ni činjenica kako je riječ o najmlađima, osnovnoškolcima, nije bila dovoljna da se zatome politička neslaganja.

Iako se rebalansom preraspoređivalo čak 15 milijuna kuna, gradonačelnik Franković uz potporu vladajuće koalicije u gradskom vijeću nije želio preraspodijeliti ni 2 posto tog iznosa, odnosno tek 300 tisuća kuna kojima bi se najmlađim sugrađanima iz Mokošice ispunilo želju i omogućilo da već iduću školsku godinu započnu s 30 posto lakšim torbama, a u školskim klupama dobiju obrazovanje primjereno 21. stoljeću.

Izlike da je proces već započeo i da je kasno, što je gradonačelnik naveo kao glavni razlog neprihvaćanja, neistinite su, što su potvrdili i iz samog Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Iako Grad Dubrovnik sada ima proračun veći od 700 milijuna kuna, iako će financirati izradu televizijske serije, obnovu sakralnih objekata na području drugih općina, novčano pomagati izgradnju i nadogradnju državnih institucija, odlukom HDZ-a i partnera nažalost neće ulagati u budućnost naše djece.

Marina Vučković Matić
potpredsjednica podružnice Dubrovnik’

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist