DuList IN

MARINA SRŠEN Njegovana kosa nadilazi sve trendove

MARINA SRŠEN Njegovana kosa nadilazi sve trendove

Brojna lica s domaće i inozemne estrade, TV zvijezde, pa i političari spremno su se dali u njezine ruke. Ona s nožicama pravi doslovno kreacije, dotjeruje, često i ‘popravlja’, jednom riječju čini svoje klijente najljepšima i što je još važnije jako zadovoljnima.

Marina Sršen, vlasnica Beauty centra Sršen, svoje ime gradila je godinama, a kao potvrda za njezin rad i iskustvo stizala su priznanja i međunarodne nagrade. Brojna natjecanja i visoki rezultati plasirali su Marinu Sršen među 100 najboljih svjetskih frizera. Nezaobilazan je i njezin humanitarni rad u kojem je iskazala iskrenu volju i napor kako bi vrijednim donacijama pomogla potrebitima. Uvijek vedra i pristupačna, Marina Sršen otkrila nam je što nju i njezin tim u Beauty centru izdvaja od konkurencije, o pristupu klijentima, ali i najnovijim trendovima u svijetu frizerstva te o onom najvažnijem, njezi kose.

 

Već dugo vremena Beauty centar Sršen je mjesto u gradu za sve koji se odluče uložiti u svoj najljepši prirodni ukras – kosu. Moglo bi se reći da je on kruna Vašeg rada, u kojeg ulažete još od osamdesetih, kada ste krenuli na prve seminare i učenja. Kada ste i kako osjetili da je frizerstvo to čime ćete se baviti?
Kao mala djevojčica uvijek sam bila znatiželjna. Dok su moje prijateljice šišale lutke, ja sam sanjarila o frizurama. Svaki moj odlazak frizeru predstavljao je svojevrsnu traumu. Naime, uvijek sam željela da me ošišaju tako da se ne vide uši jer su mi se činile prevelikima u odnosu na moje sitno lice. Tada sam već svima govorila da ću kada odrastem biti frizerka, i to ‘dobra frizerka’.

 

Dobra frizura – dobar osjećaj. Kako ga postižete, na koji način komunicirate s Vašim klijenticama?
Što je dobra frizura? Ona koju klijent zna iznijeti. Psihološki i individualan pristup svakoj klijentici upoznavajući njen osobni stil života je jako važan. Svaki posjet našem salonu započinje pregledom čije je trajanje određeno stanjem kose i vlasišta (obično se radi od 10 do 15 minuta). Idealno je kada nastane spoj između želja klijenta i savjeta struke. Upravo tom simbiozom nastaje dobra frizura. Potrebno je ne samo slušati, već i čuti klijenta te prepoznati raspoloženje, sveukupno stanje osobe koja se odlučila prepustiti našim rukama. Kako sam već spomenula, postignutom ravnotežom između želja i mogućnosti postiže se jedan ritual te klijent odlazi zadovoljan. To je definicija ‘dobre frizure’.

 

Slijedeći profesiju, možete li nam reći koji su trenutno trendovi u frizerstvu? Pratite li ih i postoji li ‘univerzalni trend’ za kosu, nešto što nikad neće izaći iz mode?
Ono što je uvijek moderno i nadilazi sve trendove je zdrava kosa. Dakle, njega, njega i još jednom njega kose. Njegovana kosa je zdrava kosa te uz lijepi pad, gustoću, sjaj ima mogućnost izbora u frizurama i bojama. Čim je kosa dehidrirana izbor je poprilično sužen. Prije svega treba je vratiti ‘u život’ i tek onda razmišljati o tretmanima. Treba odrediti širinu pore, dlake, koliko kosa upija te kojem tipu pripada. Na žalost, uvriježeno je kako žene mnogo više pažnje posvećuju koži nego kosi. Kosa
ulazi u drugi plan. Posebna pozornost posvećuje se ‘dijagnozi’ kose, a tek onda odabiru tehnike šišanja i bojanja. Ono što je trenutno aktualno i što možemo vidjeti po svjetskim modnim pistama je prirodna kosa, prirodnog pada koja izgledom djeluje termički neobrađeno, gotovo dječje. Lagano podignuta kosa u nemarnu punđu ili svježe oprana i samo kratko prelomljena običnom gumicom. Kako bi postigli taj tzv. gipsy stil kosa mora biti prije svega zdrava i njegovana, a potom vrlo pomno ošišana te iznijansirana kako bi se postigao dojam prirodne, osunčane kose. Nijansiranje nije isključivo u plavim tonovima, radi se i o kesten i bakrenoj boji, a provodi se najnovijom tehnikom bojanja kose na stolu – Table hair painting. Njegovana kosa se jako lako primijeti i slobodno je mogu nazvati ‘skupom frizurom’.

 

Dobar frizer dat će i dobar savjet pa makar bio suprotan ponekad neostvarivoj želji klijenta. Zato je Beauty centar Sršen otvoren za dogovore, dijaloge, zajednički cilj Vas i klijentice/klijenta?
‘Pravi frizer’, profesionalac, sigurno će dati dobar savjet, ali to još uvijek ne znači da je to ono što je klijent htio čuti. Međutim, nema neostvarivih želja. Mogu reći kako u našem beauty centru nudimo uslugu preko standarda. Upravo nas to razlikuje od drugih.

 

Na koji način postižete to da se svaka osoba koja posjeti centar osjeća – kao hollywoodska zvijezda?
Svi smo mi hollywoodske zvijezde! Moj tim i ja smo upravo tog mišljenja i želim istaknuti kako su vrata našeg salona uvijek otvorena svima i za savjet, a možda u konačnici i za frizuru. Svaki novi klijent nam je izazov i jedna nova priča. Prije svega, volim ljude i svoj posao i jako sam sretna kad osjetim zadovoljstvo klijenta. Ako gajite ljubav prema poslu i ne pristupate mu samo kao obavezi, dolazite zadovoljni na posao te zračite pozitivnošću. Tako utječete i na radnike i na klijente. Dakle, to je jedna pozitivna lančana reakcija! Ne dobivaju samo naši klijenti taj poseban hollywoodski tretman. Ne mogu vam opisati prekrasan osjećaj zadovoljnog klijenta koji nas daruje buketom ruža. Dobra frizura nema cijene, nije novčano mjerljiva jer nam daje zadovoljstvo, podiže samopouzdanje, a time i produktivnost. Kao svim hollywoodskim zvijezdama, pa tako i svima nama, važan je dobar osjećaj i samopouzdanje koje nam ‘dobar frizer’ daje.

 

Ponovo o zvijezdama… Vaš Beauty centar ugostio je brojne hrvatske i strane zvijezde. Jesu li takvi klijenti ‘zahtjevni’, što im preporučate, poslušaju li profesionalni savjet?
Kao što smo i mi, tako su i zvijezde više ili manje zahtjevne. Široka je paleta; od nevjerojatne jednostavnosti koju ne biste od njih očekivali do točno određenih zahtjeva i najsitnijih detalja. Međutim, čim sjednu na ‘vrući stolac’, slušaju naše savjete i prepuštaju se. Posebno bih izdvojila jednu prekrasnu ‘zvijezdu’ s kojom najviše surađujemo, a to je Sandra Bagarić. Ova diva oduševljava jednostavnošću. Spremna je poslušati svaki naš savjet pa čak i na drastičnu promijenu dužine kose.

 

Radili ste s vrhunskim stranim stilistima te upoznali svijet talijanske i francuske ‘škole’, nebrojeno puta polazili ste na tečajeve i usavršavanja. Postoji li netko tko vam je ‘prirastao srcu’, čije savjete i Vi dalje prenosite?
Prošla sam razne akademije, od Pariza i Londona te mnoge stilove upoznala, ali posebno su mi srcu prirasle talijanske akademije i njihovi velemajstori i stručnjaci. Njihove linije su ženstvene, mekane uz dozu seksipila. U svim frizurama objedinjuju sve navedeno te veličaju žensku ljepotu. Vrlo su primjenjive i mogu se pronaći u svim trendovima; od avangarde do minimalizma.

 

Možete li za naše čitateljice i čitatelje otkriti najbolji savjet za njegu i zdravlje kose?
Mislim da naslućujete odgovor na ovo pitanje! Njega kose prije svega kao početak i osnova na koju se poslije nadograđuju trendovi, frizure i boje. Od samog početka postavlja se dijagnoza kose, kako sam već prethodno spomenula. Nakon dijagnoze točno znamo u kojem smjeru ići, na koji način je šišati, s kojom tehnikom, koju boju upotrijebiti te kako je njegovati. Njega je individualna. Na kosu treba obratiti pozornost kao i na kožu.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist