Aktualno

Marin Rončević želi donirati 400 tisuća kuna za Šimuna Petra. Njegov otac: Kako ću pred Boga, to je kuća

Marin Rončević želi donirati 400 tisuća kuna za Šimuna Petra. Njegov otac: Kako ću pred Boga, to je kuća

Roditelji male Mile Rončević koja je ujedinila Hrvatsku, odlučili su od prodaje kuće donirati 400 tisuća kuna za liječenje za teško oboljelog 10-godišnjeg dječaka Šimuna Petra Maruna iz Maslenice kod Zadra.

Akciju je na svom Facebook profilu pokrenula Dubrovkinja velikog srca Iva Funtek. Nije dugo trebalo da na objavu reagira Marin Rončević, čija se hrabra Mila trenutno nalazi na liječenju u Philadephiji. Nakon ove velike humane geste roditelji malog dječka su u šoku i zbunjeni, ali i sama Iva.

-U tuzi su, zbunjeni i trebaju mir. Šimunov tata govori – ‘kako ću pred Boga, ako uzmem novac, pa to je kuća’ – napisala je Iva Funtek na svom Facebook profilu kojoj od samog jutra neprestano zvoni mobitel.

Za Novi list Šimunov otac Tomislav potvrdio je da neće prihvatiti novac.

– Duboko sam dirnut gestom oca male Mile, Marina Rončevića. Nisam se još čuo s njim ali ja ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće – rekao je Tomislav Maruna, otac teško bolesnog Šimuna Petra pojašnjavajući kako se i sam prije par godina našao u situaciji da je htio založiti obiteljsku kuću kako bi mogao platiti troškove liječenja sinu u Grčkoj.

– Srećom ja to na kraju nisam morao jer se našao dobar čovjek i pomogao mi. A kako ću uzeti nekome novac od prodaje kuće. Kuća je dom, svetinja… Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti… Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti – preplavljen emocijama kazao je otac dječaka koji je na palijativi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

Šimun Petar ima 10 godina i predivno je vedro dijete. Nažalost, već 8 dugih godina traje njegova borba opakom bolešču. Počelo je s rakom na mozgu. Operiran je u Zagrebu 2011. godine te se 2016. vratio novi tumor hondaplastični ostosarkom. Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon 2 mjeseca dobiva progres koji Šimuna čini nepokretnim. Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativi.
Šimun Petar ima još 2 velike braće i sestru koja studira. Žive kao podstanari i jedina primanja su im tatina mirovina, napisala je Iva Funtek.

Foto: Iva Funtek Facebook 

Pročitajte još

KAKAV JE BOOKING? Dobro je! Predsezona bolja od prošle

Andrea Falkoni Račić

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist