Kultura

Marin Maras osvojio četvrto mjesto!

Marin Maras osvojio četvrto mjesto!

 Završeno je deseto međunarodno violinističko natjecanje „Vaclav Huml“, a nakon posljednjeg natjecanja u finalu, proglašeni su pobjednici.

Prva nagrada "Zlatko Baloković" / First Prize "Zlatko Baloković Award", pripala je – Mai Suzuki iz Japana, druga Sho Akamatzu, također iz Japana, treća Woo Hyung KIM iz Koreje, dok je naš Marin Maras osvojio četvrto mjesto, te bio prvi po redu Europljanin na listi.

Od 1977.g, kada je natjecanje utemeljeno, samo su 4 hrvatska violinista, uključujući i Marina, sudjelovali u finalu, a Marin je postigao drugi najbolji uspjeh među njima.

Peta nagrada otišla je Mareku Pavelecu iz Češke, a šesta Eri Masaoka iz Japana. Mai Suzuki osvojila je također posebnu nagradu  Simfonijskog orkestra HRT za najbolju suradnju s orkestrom, dok je Woo Hyung Kim dobila nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela Mladena Tarbuka Danza di corde.

Carolina Blašković dobila je diplomu za sudjelovanje kao najmlađa natjecateljica iz Hrvatske. Natjecanje Vaclav  Huml dodjeljuje također priznanje Tonku Niniću za sudjelovanje, rad i ukupan doprinos Natjecanju od samog početka 1977. do danas.
 
 

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist