DuList IN

MARIJAN MAKAR ODUŠEVLJEN LINĐOM ‘Bravo je preslabo reći. Zato kličem – Bravisimo!’

MARIJAN MAKAR ODUŠEVLJEN LINĐOM 'Bravo je preslabo reći. Zato kličem - Bravisimo!'

Prvi koncert Folklornog ansambla Linđo na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama obilježila je premijerna izvedba koreografije ‘Podravski svati’. Folklorni ansambl Linđo na svojim Facebook stranicama objavio je kako ih je povodom toga kontaktirao i sam autor glazbe Podravskih svata, maestro Marijan Makar.

– Jutros je iz Zagreba stiglo pismo maestra Marijana Makara koji je ni manje ni više nego autor glazbe Podravskih svata uz dr. Ivana Ivančana. Gospodin ima 85 godina, od čega 65 godina surađuje s ansamblom LADO, a oni pak u svom programu imaju 30-tak njegovih glazbenih koreografskih i drugih uradaka. Maestro Makar je dobitnik brojnih priznanja koja se dodjeljuju u hrvatskoj glazbi. On je osjetio potrebu obratiti se Linđovim glazbenicima – stoji u objavi Folklornog ansambla Linđo

Pismo maestra prenosimo u cijelosti:

Dragi dječaci – umjetnici!

Vrtim u glavi scene iz Revelina, i zatim iz Grada gdje smo se sabirali poslije Vašeg velikog uspjeha.
Mislim na Vas, na drage ljude velikog srca, ljude iskrene, nepatvorene, sjajne pjevače, instrumentaliste, ljude koji se bave u nas nedovoljno priznatom umjetnošću sa velikim žarom. Nemojte ostariti, ostanite veliki dječaci puni snage i volje, osvajajte i osvjestite folklorno neprosvijećene, pokažite im ljepotu i raznolikost naše nevjerojatno bogate narodne baštine. Bili ste sjajni na sceni, ugodno ste me iznenadili zapjevavši lijepim i odlično izbalansiranim glasovima. Bravo je preslabo reći. Zato kličem – BRAVISIMO!!!

Bila mi je čast družiti se s Vama. Nemojte popustiti, skupljajte se redovito, ostanite čvrst kolektiv i rezultati će biti sve bolji i bolji.

Zdravi bili! Puno uspjeha i novih zadovoljstava želi Vam Marijan Makar.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist