Natrag
21.7.2018 04:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Marija Milić, dubrovačka keramičarka koja je oduševila Hrvatsku

2.9.2017 @ 15:40 Dulist Kultura
5;5

Podijelite:

Dubrovačka keramičarka Marija Milić dobitnica je ”Očitovanja o izvrsnosti” za svoje skulpture na izložbi 4. hrvatskog triennala keramike, koja je premijerno otvorena 26. kolovoza 2017. godine, u Muzeju grada Rijeke.

Riječ je o međunarodnoj izložbi umjetničke keramike koja se održava od 2008. godine.
Na izložbi se mogu vidjeti djela dvadeset i četri najbolje ocijenjena umjetnika, po izboru međunarodnog ocjenjivačkog suda sastavljenog od priznatih stručnjaka iz područja likovne umjetnosti, likovnih kritičara, kustosa i kolekcionara. Izložba se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Grada Osijeka, Grada Rijeke, Grada Šibenika i Grada Zagreba. Izložba ostaje otvorena do 13. rujna 2017. godine, nakon čega će se moći pogledati u nekoliko hrvatskih gradova, kao i u Sloveniji te Italiji.

Poznati keramičar Hanibal Salvaro na otvorenju je između ostalog istaknuo da se najbolja hrvatska keramika pomalo počinje događati i na moru, Puli, Rijeci, Splitu, a sada i u Dubrovniku.

Marija Milić oblikovanjem u raznim materijalima bavi se od ranog djetinjstva, a keramikom se ozbiljnije počela baviti prije dvadesetak godina. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi. U posljednje vrijeme posebno se posvetila izradi perli od murano stakla na plameniku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana