Aktualno

Marija Kojaković reizabrana za predsjednicu DAD-a

Marija Kojaković reizabrana za predsjednicu DAD-a

U četvrtak, 24. svibnja u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik otvorena je „Izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2011. godini“ te izabrana 'nova stara' predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik mr.sc. Marija Kojaković.

Na izložbi je izložen 81 rad grupiran po raznim kategorijama prostora: poslovni, javni, stambeni, rekonstrukcije i  interijer. Iz svake kategorije po jedan rad dobio je Godišnju arhitektonsku nagradu koja nosi ime po jednom od naših velikih arhitekata: Viktor Kovačić, Drago Galić, Neven Šegvić i Bernardo Bernardi.

Nakon otvaranja izložbe održana je Izborna skupština Društva arhitekata Dubrovnik. Ponovno je za predsjednicu Društva za novi dvogodišnji mandat izbrana mr. sc. Marija Kojaković,dipl.ing.arh.

U svojem Izvještaju o radu u prethodnom dvogodišnjem mandatu navela je brojne aktivnosti DAD-a. U programu za naredno razdoblje, osim nastavka svih dosadašnjih aktivnosti, planira se usmjeriti na poboljšanje položaja svojih članova,te suradnja na zajedničkim projektima s Društvom arhitekata Zagreb.

Tako je dogovoreno da se u studenom 2012. godine u Dubrovniku, u okviru projekta ARTUR-arhitektura i turizam, održi seminar o razvoju turizma u osjetljivim i zaštićenim područjima, a u studenom 2013. godine planira se u Dubrovniku održati IV. kongres hrvatskih arhitekata koji prosječno okuplja oko 600 sudionika.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist