Kultura

Marija Grazio, Aljoša Lečić i Dubravka Šeparović Mušović zatvorili ‘Pozno ljeto’

Marija Grazio, Aljoša Lečić i Dubravka Šeparović Mušović zatvorili 'Pozno ljeto'

Šesto izdanje Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, završeno je u subotu navečer nastupom dubrovačkih glazbenika s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem austrijskog dirigenta Christopha Campestrinija.

Nastup pijanista Marije Grazio i Aljoše Lečića i mezzosopranistice Dubravke Šeparović Mušović bili su sjajan povod mnogim Dubrovčanima, ali i gostima grada za naći se u atriju Kneževa dvora na sinoćnjem koncertu.

U apsolutno rasprodanom Kneževom dvoru, gdje se čak i na skalinima tražilo ‘mjesto više’, pijanisti Marija Grazio i Aljoša Lečić nastupili su u Poulencovom Koncertu za dva klavira i orkestar u d molu i oduševili mnogobrojnu publiku, jednako kao i naša proslavljena mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović čiji je nastup uslijedio nakon.

Dubravka je izvela Pjesme čežnuća hrvatskog skladatelja Jakova Gotovca. Tako je publika imala priliku čuti pjesme „Mornareva ljuba“, „Žalba na zemlju“ i S dragim u svijet“, a oduševljenoj publici mezzosopranistica je poklona i glazbeni dodatak, ariju „Oda zemlji“ iz opere „Mila Gojsalić“.

U drugom dijelu koncerta orkestar je izveo Dvořákovu Simfoniju br. 5 u F duru. Bila je to velika završnica još jednog dubrovačkog „Poznog ljeta“ koje je Dubrovački simfonijski orkestar priredio. Iza nas je četrnaest koncerata, a među njima su nastupi jednih od najboljih hrvatskih izvođača, kao i međunarodno priznatih dirigenata kao što su Nicholas Milton, TaeJung Lee, Darrell Ang, Christoph Koenig, Martina Filjak, Monika Leskovar, Marija Pavlović, Đana Kahriman, Smiljan Mrčela, Bow vs Plectrum i Maja Grgić, Dmitry Sinkovsky, Severin von Eckardstein, Goran Končar, David Grigorian, Vasily Shcherbakov i Aleksey Semenenko.

Press DSO

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist