Natrag
19.6.2018 10:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

MARIĆ O MAESTRALIMA ‘Novi natječaj urodit će boljom i povoljnijom ponudom’

19.2.2018 @ 19:56 Dulist Aktualno

Podijelite:

Ministar državne imovine Goran Marić predstavio je stanje i natječaje za rasprodaju državne imovine, a dotaknuo se i još jednog pokušaja privatizacije Hotela Maestral.

– Ponuda je iznosila 114 kuna, a ponuda koju smo dobili bila je točno tolika, uz obvezu da se isplati obveza društva od 150 milijuna kuna. Obzirom da je bila samo jedna ponuda, procjena je CERP-a bila da možemo dobiti povoljnije ponude i ne prihvatiti tu ponudu i raspisati odmah novi natječaj, koji će uroditi boljom i povoljnijom ponudom za Republiku Hrvatsku – rekao je Marić o jedinoj ponudi koju ministarstvo nije prihvatilo na natječaju za ukupno 4 hotela iz turističkog sektora, među kojima je i bila ona za hotele Maestral, kako prenosi N1.

Naime, prihvaćene su tri ponude. Tako je za hotel Jadran u Crikvenici prihvaćena obvezujuća ponuda od 200 milijuna kuna, s dokapitalizacijom od dodatnih 200 milijuna kuna.  Za hotele Makarska inicijalna je ponuda bila 150 milijuna kuna, a prihvaćena je ponuda od 172,6 milijuna kuna te obvezujuće ulaganje od 617 milijuna kuna.  Za Klub Adriatic bila je početna cijena od 47,5 milijuna kuna te isplata potraživanja svih vjerovnika u iznosu od 130 milijuna kuna. Ministar državne imovine istaknuo je da je za tri spomenuta hotela inicijalno traženo 390 milijuna kuna, a da su prihvaćene ponude od 426 milijuna kuna te da ulaganja u njih iznose više od milijardu kuna.

Izvor:N1

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana