Aktualno

MARIĆ O MAESTRALIMA ‘Novi natječaj urodit će boljom i povoljnijom ponudom’

MARIĆ O MAESTRALIMA 'Novi natječaj urodit će boljom i povoljnijom ponudom'

Ministar državne imovine Goran Marić predstavio je stanje i natječaje za rasprodaju državne imovine, a dotaknuo se i još jednog pokušaja privatizacije Hotela Maestral.

– Ponuda je iznosila 114 kuna, a ponuda koju smo dobili bila je točno tolika, uz obvezu da se isplati obveza društva od 150 milijuna kuna. Obzirom da je bila samo jedna ponuda, procjena je CERP-a bila da možemo dobiti povoljnije ponude i ne prihvatiti tu ponudu i raspisati odmah novi natječaj, koji će uroditi boljom i povoljnijom ponudom za Republiku Hrvatsku – rekao je Marić o jedinoj ponudi koju ministarstvo nije prihvatilo na natječaju za ukupno 4 hotela iz turističkog sektora, među kojima je i bila ona za hotele Maestral, kako prenosi N1.

Naime, prihvaćene su tri ponude. Tako je za hotel Jadran u Crikvenici prihvaćena obvezujuća ponuda od 200 milijuna kuna, s dokapitalizacijom od dodatnih 200 milijuna kuna.  Za hotele Makarska inicijalna je ponuda bila 150 milijuna kuna, a prihvaćena je ponuda od 172,6 milijuna kuna te obvezujuće ulaganje od 617 milijuna kuna.  Za Klub Adriatic bila je početna cijena od 47,5 milijuna kuna te isplata potraživanja svih vjerovnika u iznosu od 130 milijuna kuna. Ministar državne imovine istaknuo je da je za tri spomenuta hotela inicijalno traženo 390 milijuna kuna, a da su prihvaćene ponude od 426 milijuna kuna te da ulaganja u njih iznose više od milijardu kuna.

Izvor:N1

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist