Natrag
24.3.2019 10:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Marić novi predsjednik Napretka

27.9.2011 @ 22:43 Baldo Marunčić Kultura
2;2

Podijelite:

U klaustru samostana Male Braće sinoć je pred velikim brojem okupljenih predstavljena vrlo vrijedna knjiga „Povijest Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Dubrovniku“ autora povjesničara umjetnosti Ivana Viđena.

Uz autora, knjigu su predstavili Vlaho Bogišić, ravnatelj Leksikografskog zavoda „Miroslav Krleža“, don Stanko Lasić te Marinko Marić, od večeras novi predsjednik dubrovačkog ogranka HKD Napredak. Predstavljači su posebno naglasili kako je ova knjiga povijest  djelovanja i postojanja HKD Napredak u našem gradu, a kako bi pronašao veliki broj značajnih detalja, imena i fotografija objavljenih u njoj, autor je obilazio mnoge župe dubrovačkog kraja, razgovarao s mnogim starijim članovima, ali istraživao i arhivu u Sarajevu i Dubrovniku. U glazbenom dijelu večerašnjeg programa nastupili su Katedralni madrigalisti.

Večer u organizaciji HKD Napredak započela je već u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. u samostanu Svete Klare, gdje je održana Izborna skupština ovog društva. Uvodno izvješće okupljenim članovima Skupštine iznio je don Stanko Lasić, dosadašnji predsjednik u dva dvogodišnja mandata dubrovačkog ogranka HKD Napredak, nakon čega je slijedio izbor novih članova Izvršnog vijeća kao i ostalih članova raznih tijela društva, zatim dva potpredsjednika, te novog predsjednika. Nakon nekoliko godina obnašanja dužnosti tajnika, zatim i dva mandata  potpredsjednika, kao jedini kandidat za novog predsjednika HKD Napredak za naredne dvije godine izabran je Marinko Marić.
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana