Županija

Marić darovao vrijednu imovinu Metkoviću i Korčuli

Marić darovao vrijednu imovinu Metkoviću i Korčuli

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan potpisali su u petak u Metkoviću, ugovor kojim Ministarstvo državne imovine Gradu Metkoviću prenosi u vlasništvo zemljište površine 18.822 m2, vrijednosti 1.840.000,00 kuna, za izgradnju objekta za zbrinjavanje komunalnog otpada.

-Darivanje imovine županijama, gradovima i općinama nova je politička filozofija, nova kultura hrvatske političke svakodnevice. Ona daje našem društvu dimenziju povjerenja, odgovornosti i bliskosti politike životu. Jedna od okosnica zdrava i kvalitetna življenja je čist okoliš, a ovim ugovorom pokazat će se to u rezervatu života Hrvatske, dolini Neretve. Na vrijednosnoj razini, ovime pokazujemo našu svijest i odgovornost za vlastito tlo pod nogama. I konačno, darivanjem imovine za zdravlje, brinemo za sudbinu naše civilizacije. A time dosljedno za život i budućnost – rekao je prigodom potpisivanja ugovora ministar Marić.

Gradonačelnik Milan zahvalio je ministru Mariću na otvorenoj suradnji i učinkovitu rješavanju zahtjeva Grada Metkovića.

-Današnjim ugovorom omogućili smo da u Gradu Metkoviću osiguramo uvjete za odgovorno gospodarenje otpadom. U tu svrhu, provodili smo i projekt „Učimo gospodariti otpadom“ kako bismo educirali i naše građane. Drago mi je da je Ministarstvo državne imovine, na čelu s ministrom Marićem, prepoznalo naš trud i potrebu – istaknuo je.

Istom je prigodom ministar Marić, s gradonačelnikom Korčule Andrijom Fabrisom potpisao Ugovor o darovanju nekretnine Gradu Korčuli za uređenje kulturno-izložbenog prostora, vrijednosti 2.560.000,00 kuna.

Izvor: Ministarstvo državne imovine

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist