Natrag
25.4.2018 21:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

MARIBIC predstavljen u Varšavi

28.6.2012 @ 15:34 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Direktor Poslovnog i tehnološko-inovacijskog centra za marikulturu MARIBIC, doc. dr. sc. Jurica Jug Dujaković, sudjeluje na regionalnim radionicama “Smart Investment for Smart Specialization” u organizaciji Svjetske banke u Varšavi.

Osnovni cilj radionica jest izrada strategije za investiranje u tehnološke i inovativne projekte na području zapadnog Balkana.

Glavni ekonomski stručnjak Svjetske banke za ovo područje Paulo Correa predstavio je MARIBIC kao model centra u koji bi Svjetska banka željela investirati u svim državama zapadnog Balkana. Jug Dujaković, kao jedan od tri predstavnika Hrvatske na ovom skupu, aktivno sudjeluje u izradi platforme spomenute strategije.

Uz samo predstavljanje MARIBIC-a, tijekom interaktivne rasprave, doc. Jug Dujaković sudionicima skupa iznio je svoja iskustva i probleme s kojima se susreće od samog osnutka Centra. Pri tome je naglasio da ovakvi centri, s obzirom na način organizacije i aktivnosti kojima se bave znače novinu, pa se vrlo često nailazi na probleme i nerazumijevanje u različitim strukturama društva. Iz navedenih je razloga put do uspjeha ovakva centra težak, pa su uz stručnost potrebni veliko strpljenje, upornost i entuzijazam.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana