Grad

Margit Cetinić, Davor Mojaš i Patricija Švaljek dobitnici Nagrade Grada Dubrovnika

Margit Cetinić, Davor Mojaš i Patricija Švaljek ovogodišnji su dobitnici Nagrade Grada Dubrovnika.

Odlučeno je tako na današnjoj, posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u ovom sastavu.

Margit Cetinić strastvena je ljubiteljica glazbe i dugogodišnja aktivna sudionica u svim važnim gradskim, kulturnim i društvenim događajima. Godine 1979. osnvala je s grupom zaljubljenika Katedralne madrigaliste u želju popunjavanja Mješovitog katedralnog zbora, koji neprekidno djeluje od 1926. godine. Pod njenim vodstvom, zajednički nastupaju na svim većim liturgijskim slavljima.
Margit Cetinić rođena je u Budimpešti 14. rujna 1947. godine, a već sljedeće godine preselila se u Dubrovnik gdje je završila osnovnu i srednju školu. Glazbenu akademiju završila je 1970. godine u Zagrebu nakon čega je dobila mjesto nastavnika u Glazbenoj školi u Dubrovniku i ostala tamo sve do umirovljenja.
Od 1977. godine preuzima vođenje Katedralnog zbora, a pod njezinim vodstvom u posljednjih 20-ak godina Mješoviti zbor Dubrovačke katedrale prekoračio je crkveni prag i sudjelovao na brojnim manifestacijama i proslavama kako u Domovini tako i inozemstvu. Inače, za svoj rad ona je odlikovana od pape Benedikta XVI. Odličjem Svetog križa za Crkvu i Papu.

Patricija Švaljek voditeljica je Društva multiple skleroze Dubrovačko – neretvanske županije, vrijedna osoba koja se za više od pedeset oboljelih brine svaki dan. Nedavno su objavili i knjigu ‘Mi osobe s invaliditetom’, a upravo zahvaljujući Patriciji, radi se na rješavanju problema, poticanju i pokretanju novih planova i ideja te uključivanju osoba s invaliditetom u svakodnevni život.

Patricija Švaljek rođena je 22. svibnja 1978. godine u Dubrovniku, a magistrirala je 2003. na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu. Već sljedeće godine počinje volontirati u Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije, a nakon dvije godine volontiranja biva tamo i zaposlena. Danas je voditeljica Društva koje broji 65 članova, 12 zaposlenih i 14 volontera.
Osim u ovoj udruzi, Švaljek je aktivna i u Udruzi Distrofičara i invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida DNŽ, a kroz godine je sudjelovala i u brojnim humanitarnim akcijama.

Davor Mojaš, redatelj, publicist, pisac, radijski voditelj, redovito objavljuje svoje dramske, prozne, pjesničke, publicističke i druge u hrvatskim književnim i drugim časopisima, te na Trećem programu Hrvatskog radija. Redateljski se veže uz Studentski teatar Lero.
Rođen je u Dubrovniku 1952. godine u Dubrovniku, a svoje prve pjesme objavio je još 70-ih godina prošlog stoljeća.. Bio je svojedobno i urednik Lista omladine Dubrovnika Laus. ‘Službeni’ ulazak u književnost napravio je zbirkom pjesama ‘Debilni mjesec’ 1977. godine. Objavljene su mu brojne knjige i proze, a od 1975. godine u Teatru Lero režeriao je 90-ak predstava i postavio 30-ak autorskih projekata.

Pročitajte još

PLOVIDBENI RED OD PONEDJELJKA Zadnji brod s Lokruma u 18 sati

Dulist

‘ZELENA ČISTKA’ Iz podmorja Lokruma izvađeno preko 80 kilograma otpada!

Dulist

ODGOVOR IZ GRADA DUBROVNIKA ‘Sanacija Ulice Vladka Mačeka jedan je od prioriteta’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija