Grad

Margit Cetinić, Davor Mojaš i Patricija Švaljek dobitnici Nagrade Grada Dubrovnika

Margit Cetinić, Davor Mojaš i Patricija Švaljek dobitnici Nagrade Grada Dubrovnika

Margit Cetinić, Davor Mojaš i Patricija Švaljek ovogodišnji su dobitnici Nagrade Grada Dubrovnika.

Odlučeno je tako na današnjoj, posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u ovom sastavu.

Margit Cetinić strastvena je ljubiteljica glazbe i dugogodišnja aktivna sudionica u svim važnim gradskim, kulturnim i društvenim događajima. Godine 1979. osnvala je s grupom zaljubljenika Katedralne madrigaliste u želju popunjavanja Mješovitog katedralnog zbora, koji neprekidno djeluje od 1926. godine. Pod njenim vodstvom, zajednički nastupaju na svim većim liturgijskim slavljima.
Margit Cetinić rođena je u Budimpešti 14. rujna 1947. godine, a već sljedeće godine preselila se u Dubrovnik gdje je završila osnovnu i srednju školu. Glazbenu akademiju završila je 1970. godine u Zagrebu nakon čega je dobila mjesto nastavnika u Glazbenoj školi u Dubrovniku i ostala tamo sve do umirovljenja.
Od 1977. godine preuzima vođenje Katedralnog zbora, a pod njezinim vodstvom u posljednjih 20-ak godina Mješoviti zbor Dubrovačke katedrale prekoračio je crkveni prag i sudjelovao na brojnim manifestacijama i proslavama kako u Domovini tako i inozemstvu. Inače, za svoj rad ona je odlikovana od pape Benedikta XVI. Odličjem Svetog križa za Crkvu i Papu.

Patricija Švaljek voditeljica je Društva multiple skleroze Dubrovačko – neretvanske županije, vrijedna osoba koja se za više od pedeset oboljelih brine svaki dan. Nedavno su objavili i knjigu ‘Mi osobe s invaliditetom’, a upravo zahvaljujući Patriciji, radi se na rješavanju problema, poticanju i pokretanju novih planova i ideja te uključivanju osoba s invaliditetom u svakodnevni život.

Patricija Švaljek rođena je 22. svibnja 1978. godine u Dubrovniku, a magistrirala je 2003. na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu. Već sljedeće godine počinje volontirati u Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije, a nakon dvije godine volontiranja biva tamo i zaposlena. Danas je voditeljica Društva koje broji 65 članova, 12 zaposlenih i 14 volontera.
Osim u ovoj udruzi, Švaljek je aktivna i u Udruzi Distrofičara i invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida DNŽ, a kroz godine je sudjelovala i u brojnim humanitarnim akcijama.

Davor Mojaš, redatelj, publicist, pisac, radijski voditelj, redovito objavljuje svoje dramske, prozne, pjesničke, publicističke i druge u hrvatskim književnim i drugim časopisima, te na Trećem programu Hrvatskog radija. Redateljski se veže uz Studentski teatar Lero.
Rođen je u Dubrovniku 1952. godine u Dubrovniku, a svoje prve pjesme objavio je još 70-ih godina prošlog stoljeća.. Bio je svojedobno i urednik Lista omladine Dubrovnika Laus. ‘Službeni’ ulazak u književnost napravio je zbirkom pjesama ‘Debilni mjesec’ 1977. godine. Objavljene su mu brojne knjige i proze, a od 1975. godine u Teatru Lero režeriao je 90-ak predstava i postavio 30-ak autorskih projekata.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist