Politika

Margaretić novi predsjednik Županijske skupštine

Margaretić novi predsjednik Županijske skupštine

HSU-ov Ivan Margaretić novi je predsjednik Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Za njega je glasovalo 38 vijećnika, a DDS-ov Pero Vićan bio je suzdržan.

Potpdsjednici skupštine su Vicko Ivančević iz HSLS-a i Oleg Valjalo iz SDP-a, koji su izabrani jednoglasno.

Ivan Margareti zahvalio se koalicijskim partnerima koji su zaslužni za njegovu kandidaturu i vijećnicima na njegovu izboru, te sitaknuo i kako poziva sve skupa kako bi pokušali izvući što više financijskih sredstava iz EU fondova kako bi omogućili razvitak naše županije.

-Pozivam zastupnike u Saboru i Europskom parlamentu iz naše županije da kod važnih projekata bez obzira na stranačku pripadnost budu zajedno – istaknuo je Margaretić.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je vijećnicima u novom sazivu i predsjedniku i potpredsjednicima Županijske skupštine, te također pozvao na dobru suradnju unutar skupštine, te da budu jedinstveni i čvrsti u temama bitnim zaDubrovačko – neretvansku županiju.

-Neka nam vodilja bude dobrobit naše županije i njezinih stanovnika – istaknuo je Dobroslavić.

U novom sazivu Županijske skupštine sjedat će ukupno 41 vijećnik, 19 vijećnika iz koalicije HDZ-HSU-HSLS-HSP dr. AS, 12 vijećnika iz koalicije SDP-HSS-HNS, po 4 mjesta u skupštini imaju MOST i DDS, a dva vijećnička mjesta pripadaju Laburistima.

Ruža Tomašić iz HSP-a AS dala je ostavku na vijećničko mjesto u skupštini, te ju je zamijenila stranačka kolegica Marijana Majić. Davor Penić iz SDP-a i Teo Andrić iz HDZ-a opravdano su bili odsutni s konstituirajuće sjednice.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist