Županija

Marević i Dadić održale sastanak s predstavnicima Saveza školskog sporta županije

Zamjenica župana Žaklina Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić sastale su se danas u Palači Ranjina s predstavnicima Saveza školskog sporta Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom je prigodom predsjednik Saveza školskog sporta Dubrovačko-neretvanske županije Boris Krstičević istaknuo kako je Savez donirao po 7.000,00 kuna za nabavu sportske opreme za tri škole u našoj županiji, ukupno dakle 21.000,00 kuna, a glavni kriterij pri odlučivanju o tome tko će dobiti donaciju bio je broj godina koji škole provode univerzalne sportske škole. Na taj način, kazao je Krstičević, odabrane su OŠ Blato, OŠ Vladimir Nazor iz Ploča i OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika, kako ističu iz Županije.

Na sastanku je istaknuto i kako se program Univerzalne sportske škole provodi već više od deset godina u 400 odjeljenja i više od 300 škola, a uključuje 10 tisuća učenica i učenika nižih razreda osnovnih škola diljem Republike Hrvatske. Cilj ovog programa, kako je rečeno, je uključivanje što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, kako bi se stvorila navika vježbanja, a uz nadzor stručnjaka program se provodi dva puta tjedno po 45 minuta tijekom cijele godine i potpuno je besplatan za sudionike.

Zamjenica župana Žaklina Marević ovom prilikom čestitala je školama i učenicima na trudu i zalaganju, zahvalila Savezu na podršci i naglasila da su ove tri škole izvrstan primjer i poticaj i ostalima da se uključe, jer dosada u njemu sudjeluje 11 škola s područja naše županije, a na kraju sastanka voditeljima Univerzalne sportske škole uručila je poklon-bonove za kupnju sportske opreme.

Pročitajte još

Razmišljate o pokretanju posla? Ovo je radionica za vas

Dulist

POTPISAN UGOVOR Župa za produženi boravak godišnje izdvaja pola milijuna kuna

Dulist

Župan Dobroslavić imenovan je izvjestiteljem Europskog odbora regija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija