Županija

Marević i Dadić održale sastanak s predstavnicima Saveza školskog sporta županije

Marević i Dadić održale sastanak s predstavnicima Saveza školskog sporta županije

Zamjenica župana Žaklina Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić sastale su se danas u Palači Ranjina s predstavnicima Saveza školskog sporta Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom je prigodom predsjednik Saveza školskog sporta Dubrovačko-neretvanske županije Boris Krstičević istaknuo kako je Savez donirao po 7.000,00 kuna za nabavu sportske opreme za tri škole u našoj županiji, ukupno dakle 21.000,00 kuna, a glavni kriterij pri odlučivanju o tome tko će dobiti donaciju bio je broj godina koji škole provode univerzalne sportske škole. Na taj način, kazao je Krstičević, odabrane su OŠ Blato, OŠ Vladimir Nazor iz Ploča i OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika, kako ističu iz Županije.

Na sastanku je istaknuto i kako se program Univerzalne sportske škole provodi već više od deset godina u 400 odjeljenja i više od 300 škola, a uključuje 10 tisuća učenica i učenika nižih razreda osnovnih škola diljem Republike Hrvatske. Cilj ovog programa, kako je rečeno, je uključivanje što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, kako bi se stvorila navika vježbanja, a uz nadzor stručnjaka program se provodi dva puta tjedno po 45 minuta tijekom cijele godine i potpuno je besplatan za sudionike.

Zamjenica župana Žaklina Marević ovom prilikom čestitala je školama i učenicima na trudu i zalaganju, zahvalila Savezu na podršci i naglasila da su ove tri škole izvrstan primjer i poticaj i ostalima da se uključe, jer dosada u njemu sudjeluje 11 škola s područja naše županije, a na kraju sastanka voditeljima Univerzalne sportske škole uručila je poklon-bonove za kupnju sportske opreme.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist