Sport

MARATON U LINZU Obuljen istrčao novi osobni rekord!

MARATON U LINZU Obuljen istrčao novi osobni rekord!

Član Atletskog kluba Dubrovnik Mario Obuljen istrčao je još jednu sjajnu utrku. Ovog puta riječ je o 16. Oberbank Linz Donau Marathonu, koji se u austrijskom gradu Linzu održao u nedjelju 9. travnja.

Obuljen je završio utrku kao ukupno 64., odnosno 12. u svojoj kategoriji +30 (rođeni od 1983. do 1987. godine), a ostvario je vrijeme 3 sata, dvije minute i 28 sekundi. Riječ je o njegovom novom osobnom rekordu jer je u Linzu bio brži za čak 13 minuta.

-Sa svojim rezultatom sam prezadovoljan. Plan je u pripremama za utrku bio istrčati 3 sata i 5 minuta, ali sam s mojim trenerom Slavkom Petrovićem po rezultatima treninga došao na ideju spustiti cilj ispod 3 sata. Negdje do 37 kilometra sam držao tempo za 2:58, međutim bila je ogromna vrućina i nigdje hlada, zbog čega sam pred kraj popustio u tempu. Tako sam na kraju istrčao 3:02:28, što je opet bolje od planiranog te za čak 13 minuta brže od prošlog maratona – istaknuo je za DuList Mario Obuljen.

Pred Obuljenom je sad vrijeme odmora, budući da se za ovu utrku pripremao gotovo šest mjeseci.
-Najprije ću se dobro odmoriti mjesec dana pa ću onda planirati dalje. Idući maraton bit će u rujnu ili listopadu tako da ću ljeto provesti u treningu po paklenoj vrućini – najavio je sjajni dubrovački trkač, koji je sjajan rezultat na maratonu posvetio svojoj majci.

Pobjednik maratona je Kenijac Anthony Maritim (02:09:11), ispred sunarodnjaka Emmanuela Oliauloa Ngatunyja (02:11:05) te Erica Kimutaija Keringa (02:15:22). Na utrci u Linzu nastupilo je 19 300 trkača iz 70 država svijeta.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist