Natrag
24.4.2019 08:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mara izlaže ‘Kazališne krupne planove’

17.10.2013 @ 14:16 Mia Njavro Kultura

Podijelite:

Izložba fotografija Mare Bratoš 'Kazališni krupni planovi' nastalih tijekom zadnjih dviju godina u Zagrebačkom kazalištu mladih otvorit će se 22. listopada, u knjižari Profil Mozaik Megastore u Zagrebu.

Poznata fotografkinja izložit će 17 fotografija u kojima je zaustavila najljepše i nezaboravne trenutke predstava Pismo Heineru Mulleru, Car neuspjeha, Idiot, Zatvaranje ljubavi, Žuta crta, Leda, Sada je, zapravo, sve dobro, Galeb, Tartuffe, Bergmanove žene i Europa.

– Mara Bratoš, svojim osobitim snimateljskim senzibiletom za glumce i kazalište, za kompoziciju i dinamiku slike, uspjela je prodrijeti u esenciju stvaranja tako krhke i prolazne umjetnosti. Zato njezine fotografije nisu samo vrijedni fotografski dokumenti Zagrebačkog kazališta mladih, već i umjetnička djela koja progovaraju o nastanku pojedinih predstava, odražavaju njezino poznavanje redateljskih poetika i prenose glumačke ekspresije u širokom spektru raspoloženja i interpretativnih inačica. Svojim fotografskim talentom Mara Bratoš upravo je u Zagrebačkom kazalištu mladih ostvarila respektabilan opus koji ne bi bio moguć da se između ovog teatra i fotografkinje nije dogodila obostrana sinergija. Mara Bratoš je autentična fotografska pratiteljica svake predstave Zagrebačkog kazališta mladih koja za sve nas čuva teatarske uspomene kako ne bi zauvijek iščeznule – stoji u ZKM-ovoj najavi izložbe.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana