Kultura

Mara izlaže ‘Kazališne krupne planove’

Mara izlaže 'Kazališne krupne planove'

Izložba fotografija Mare Bratoš 'Kazališni krupni planovi' nastalih tijekom zadnjih dviju godina u Zagrebačkom kazalištu mladih otvorit će se 22. listopada, u knjižari Profil Mozaik Megastore u Zagrebu.

Poznata fotografkinja izložit će 17 fotografija u kojima je zaustavila najljepše i nezaboravne trenutke predstava Pismo Heineru Mulleru, Car neuspjeha, Idiot, Zatvaranje ljubavi, Žuta crta, Leda, Sada je, zapravo, sve dobro, Galeb, Tartuffe, Bergmanove žene i Europa.

– Mara Bratoš, svojim osobitim snimateljskim senzibiletom za glumce i kazalište, za kompoziciju i dinamiku slike, uspjela je prodrijeti u esenciju stvaranja tako krhke i prolazne umjetnosti. Zato njezine fotografije nisu samo vrijedni fotografski dokumenti Zagrebačkog kazališta mladih, već i umjetnička djela koja progovaraju o nastanku pojedinih predstava, odražavaju njezino poznavanje redateljskih poetika i prenose glumačke ekspresije u širokom spektru raspoloženja i interpretativnih inačica. Svojim fotografskim talentom Mara Bratoš upravo je u Zagrebačkom kazalištu mladih ostvarila respektabilan opus koji ne bi bio moguć da se između ovog teatra i fotografkinje nije dogodila obostrana sinergija. Mara Bratoš je autentična fotografska pratiteljica svake predstave Zagrebačkog kazališta mladih koja za sve nas čuva teatarske uspomene kako ne bi zauvijek iščeznule – stoji u ZKM-ovoj najavi izložbe.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist