Aktualno

Manji PDV, cijene iste?

Manji PDV, cijene iste?

Od danas, 1. siječnja 2013. godine počela se primjenjivati snižena stopa PDV-a od 10 posto za ugostiteljske usluge. Međutim, kako će građani vidjeti tu promjenu? U smanjenju cijena?

Ako se pita dubrovačke ugostitelje, svatko će po svom. Doajen dubrovačkog ugostiteljstva Ivo Rudenjak tu odluku ostavlja svakom ugostitelju na izbor.

– Mi ugostitelji smo te promjene tražili godinama i sad smo ih konačno dobili, PDV je smanjen s 25 na 10 posto. U mojim restoranima ja ću imati skonto, a mi smo u Gospodarskoj komori dali preporuku našim ugostiteljima da učine isto – rekao nam je Rudenjak.

S druge strane, predsjednik Ceha dubrovačkih ugostitelja Stjepan Perić tvrdi kako promjena u stopi PDV-a nije donesena kako bi se smanjile cijene, već olakšalo poslovanje. Po Periću, za smanjenje cijena nema razloga jer su dubrovački ugostitelji ionako već konkurentni.

– U odnosu na susjedstvo, uključujući i Crnu Goru, mi držimo niske cijene i zbilja ne vidim razlog da bi išli za smanjenjem cijena. Nije zbog toga smanjen PDV, već zbog olakšanja poslovanja – ističe Perić.

Tomislav Ivušić, vlasnik Caffe bara Cele, rekao je kako će i u tom poznatom dubrovačkom okupljalištu s prvim danom nove 2013. godine doći do promjena.

– Nećemo podisavati cijene kao što radimo svake godine. Cijene ostaju iste! – kratak je bio Ivušić.

Možda ipak ove sezone naši sugrađani uspiju naletiti na pokoji popust, pa barem bio i onaj na – domaće.

Pročitajte još

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist

[FOTO] SVEČANA DODJELA Ovo su laureati dubrovačkog sporta 2023.!

Dulist