Natrag
18.2.2019 15:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Manje pričajte pa ćete imati za struju”

28.4.2012 @ 16:15 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Vijest o poskupljenju struje i plina, koja na snagu stupa 1. svibnja, bacit će mnoge hrvatske građane na koljena.

Kao da nam nije dosta raznih poskupljenja kojima smo na meti zadnje vrijeme, nego nam trebaju još i računi za struju uvećani za 20 posto., No, Radimir Čačić ima rješenja za sve nas. Hrvatskim građanima poručio je tako da manje pričaju na mobitel pa će imati čime platiti struju!

– Imamo plaće koje su bitno niže od europskog prosjeka, ali cijena Fiata 500 ista je kao i svugdje drugdje u Europi. Dakle, proizvod koji ne ovisi o nama ima cijenu koja je svjetska i europska, a energija je proizvod koji ne ovisi o nama. To je sve od velike pameti. Kod energije nemamo što, mi nju platiti moramo.

Ili je plaćamo tako da plaćamo porez, pa onda iz budžeta subvencioniramo energiju, ili plaća onaj tko troši. Građani ionako i nakon ovog poskupljenja plaćaju više mobitele nego struju. Treba smanjiti broj impulsa i malo manje pričati i imat ćemo 40 kuna za struju – komentar je prvog potpredsjenika Vlade Radimira Čačića.

Takvu poruku odaslao je danas iz Varaždina.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana