Zanimljivosti

„Manje oružja, manje tragedija“ na Pilama

„Manje oružja, manje tragedija“ na Pilama

Od početka prošlog tjedna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska intezivirala je akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i uputila apel građanima da se ‘riješe oružja bez sankcija i svoj život učine sigurnijim’.

Ovim putem iz MUP-a podsjećaju sve one koji se odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći će na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.
 
Napominju kako je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja,  neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.
 
Sve do sredine siječnja 2014.g, u gradovima i nekim općinama na području naše županije postavljaju se Info-punktovi na kojima građani od policijskih službenika mogu dobiti sve  informacije vezane za ovu akciju kao i informacije o sigurnom načinu predaje oružja i eksplozivnih sredstava.
 
Info-punktovi proteklog tjedna bili su postavljeni u u Srebrenom, Metkoviću, Opuzenu, Cavtatu, u Gružu u Dubrovniku i Stonu, a danas, 23. prosinca, u vremenu od 9 do 12 sati, o ovoj akciji građani se mogu informirati na Pilama u Dubrovniku.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist