Zanimljivosti

„Manje oružja, manje tragedija“ na Pilama

Od početka prošlog tjedna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska intezivirala je akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i uputila apel građanima da se ‘riješe oružja bez sankcija i svoj život učine sigurnijim’.

Ovim putem iz MUP-a podsjećaju sve one koji se odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći će na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.
 
Napominju kako je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja,  neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.
 
Sve do sredine siječnja 2014.g, u gradovima i nekim općinama na području naše županije postavljaju se Info-punktovi na kojima građani od policijskih službenika mogu dobiti sve  informacije vezane za ovu akciju kao i informacije o sigurnom načinu predaje oružja i eksplozivnih sredstava.
 
Info-punktovi proteklog tjedna bili su postavljeni u u Srebrenom, Metkoviću, Opuzenu, Cavtatu, u Gružu u Dubrovniku i Stonu, a danas, 23. prosinca, u vremenu od 9 do 12 sati, o ovoj akciji građani se mogu informirati na Pilama u Dubrovniku.

Pročitajte još

Videoserijal nadbiskupa Želimira Puljića o Ivanu Pavlu II, počasnom građaninu Grada Dubrovnika

Dulist

POŠALJITE STARE FOTOGRAFIJE KROVOVA Sudjelujte u dokumentaciji pete fasade Grada

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija