DuList IN

MANIFESTACIJOM ‘TRGANJA’ Započinje berba grožđa u Konavlima

Već tradicionalno, osmi put zaredom, u organizaciji Agroturizma Konavle „Trganjem” se simbolično obilježava berba grožđa u Konavlima s ciljem promoviranja ovog vinorodnog kraja koji osim vrhunskih vina nudi zanimljiv turistički proizvod. Agroturistička manifestacija Trganje održat će se u petak, 11. rujna 2020. godine u vrtu i vinogradu Seoske kuće Čilipi, obitelji Novaković.

Program će se odvijati prema sljedećoj satnici:

14:30 Okupljanje i dobrodošlica u vrtu Seoske kuće Čilipi (Bistroće 2, 20213 Čilipi)
15:00-16:00 Trganje/ berba grožđa u vinogradu
16:00-17:30 Prerada grožđa na tradicijski i suvremen način te druženje uz glazbu i tradicionalnu marendu.

Konavoke i Konavljani u radnoj nošnji sa starim alatima, košicima, sepetima… predvodit će program i unijet dašak tradicije u cijeli događaj na kojemu će zaplesati i članovi KUDa Čilipi. Ovogodišnje vino prvi put kušat će se u prosincu na otvaranju „13. Mirisa Božića u Konavlima”. Manifestacija „Trganje” svojim programom prilagođena je domaćim i stranim posjetiteljima. Stoga Vas, iz Agroturizma Konavle, pozivaju da dođete, sudjelujete u trganju, proizvodnji vina te provedete ugodno popodne u Konavlima. Program će se održavati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Sudjelovanje na manifestaciji besplatno je za sve sudionike.

Pročitajte još

POHVALILI SE SNIMKOM ULTRAZVUKA Lujo Kunčević i Sara Spinčić čekaju prinovu

Dulist

ČOVJEK I NJEGOV NAJBOLJI PRIJATELJ Odmori se, zaslužio si!

Zvonimir Pandža

GOOD FOOD FESTIVAL Nakon soparnika u Verandi, večeras završnica uz koncert DSO-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija