Zanimljivosti

Mamurni ste? U banani je spas!

Mamurni ste? U banani je spas!

Banana je jako ukusan i hranjiva voćka, no poznata je i kao voće koje može poslužiti u svakodnevnoj njezi i ublažabvanju određenih tegoba, poput mamurluka, ili jutarnjih mučnina.

Ako imate problema s aknama, pravi lijek za vas jest banana. Odnpnso njena kora koja ima prirodna antibitska svojstva. Nakon večernječ čišćenja lica dobor je aknu istrljati unutrašnjom stranom bananine kore. Isperite tek ujutro.

Kora je također učinkovita kod uboda insekata ili kod dodira kože s otrovnim biljkama. Jednostavno, mjesto uboda ili svrbeža natrljaje korom (unutrašnjom stranom).

Uz pomoć ovog voća možete se riješiti i mamurluka. iako bi za vas i vaše zdravlje bilo bolje ne pretjerivati s alkoholom, ako ste ipak posrnuli evo savjeta: bananu ili dvije pojedite prije odlaska na poćina s dvije čaše vode.

Ujutro ćete se probuditi bez mamurluka budući da čak 75 posto banane čini voda, a bogate su kalijem koji pomaže tijelu povratiti hidrataciju i zdravu ravnotežu elektrolita. Ako vas je mamurluk pretekao, popijte shake od banane zaslađen s nekoliko ožica meda.

Osim pomoći kod mamurluka, banane su jako učinkovite i kod jutarnjih mučnina trudnica, a učinkovita je i kod nadutosti, te smanjuje nakupljanje vode u tijelu.

Foto: www.shutterstock.com

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist