Natrag
20.2.2019 04:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mamurni ste? U banani je spas!

20.5.2012 @ 19:00 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Banana je jako ukusan i hranjiva voćka, no poznata je i kao voće koje može poslužiti u svakodnevnoj njezi i ublažabvanju određenih tegoba, poput mamurluka, ili jutarnjih mučnina.

Ako imate problema s aknama, pravi lijek za vas jest banana. Odnpnso njena kora koja ima prirodna antibitska svojstva. Nakon večernječ čišćenja lica dobor je aknu istrljati unutrašnjom stranom bananine kore. Isperite tek ujutro.

Kora je također učinkovita kod uboda insekata ili kod dodira kože s otrovnim biljkama. Jednostavno, mjesto uboda ili svrbeža natrljaje korom (unutrašnjom stranom).

Uz pomoć ovog voća možete se riješiti i mamurluka. iako bi za vas i vaše zdravlje bilo bolje ne pretjerivati s alkoholom, ako ste ipak posrnuli evo savjeta: bananu ili dvije pojedite prije odlaska na poćina s dvije čaše vode.

Ujutro ćete se probuditi bez mamurluka budući da čak 75 posto banane čini voda, a bogate su kalijem koji pomaže tijelu povratiti hidrataciju i zdravu ravnotežu elektrolita. Ako vas je mamurluk pretekao, popijte shake od banane zaslađen s nekoliko ožica meda.

Osim pomoći kod mamurluka, banane su jako učinkovite i kod jutarnjih mučnina trudnica, a učinkovita je i kod nadutosti, te smanjuje nakupljanje vode u tijelu.

Foto: www.shutterstock.com

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana