Natrag
20.4.2019 06:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Malostonski zaljev park prirode?

18.3.2012 @ 13:42 Andrea Falkoni Račić Aktualno
4;4

Podijelite:

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ovu nedjelju provodi na krajnjem jugu Hrvatske povodom Dana kamenica i blagdana sv. Josipa.

Održao je i sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem, rektorom Sveučilišta u Dubrovniku Mateom Milkovićem te predstavnicima obrtničke i gospodarske komore te školjkara s područja Malostonskog zaljeva. Tem razgovora bila je problematika marikulture.

Nakon sastanka ministar Jakovina kazao je kako se razgovaralo o podizanju ekoloških standarda u Malostonskom zaljevu, problematici mriještenja te o nizu praktičnih problema s kojima se uzgajivači školjaka susreću u svakodnevnom adu. Ministar Jakovina kazao je kako je sastanak bio vrlo kvalitetan te da je dobio odličnu sliku o stanju marikulture.

Isto tako, Jakovina je rekao kako se razgovaralo i o inicijativi da Malostonski zaljev pređe u višu razinu zaštite okoliša, odnosno da postane park prirode. Jedan od problema u tom slučaju jest i nadležnost nekoliko ministarstava nad ovim pitanjem, pa je Jakovina dodao kako će se uskoro sastati s ministrima graditeljstva, zaštite okoliša i kulture.

Župan je kazao kako su na sastanku predstavljeni potencijali u poljoprivredi na području Županije, a prvenstveno marikultura i ribarstvo. Pritom je najviše pozornosti posvećeno problemima s kojima se uzgajivači susreću te načinima na koji ih se može riješiti. Na sastanku su bili i načelnici općina Dubrovačko primorje, Ston i Neum.

Nakon sastanka sa školjkarima, ministar i župan održali su i radni sastanak s predstavnicima vinara s područja Županije. 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana