Kultura

MALIŠANI SU UŽIVALI Kultura je ove subote bila u điru Uvalom

Kultura je svoj đir jutros učinila do Uvale Lapad. Nakon Svetog Jakova, Gruža, Mokošice i Gorice, projekt ‘Kultura u điru’ jutros je ljubitelje umjetnosti okupila u Lapadu. Snage su ponovno udružile ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar i Folklorni ansambl Linđo te priredile sadržaj za sve uzraste.

Najprije se održala kreativna radionica ‘Umjetnički virus’ koju vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a djeca su imala priliku izrađivati skulpture, crtati, slikati, osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama i družiti na otvorenom.

Potom je uslijedio glazbeni dio programa, započet nastupom Folklornog ansambla Linđo, odnosno njihove muške klape i tamburaškog orkestra koji su nastupili s izborom iz repertoara naše bogate glazbene baštine. Nakon Linđa, mali koncert održao je i Brass kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra i udaraljkašica Karmen Pervitić, a na programu je bio izbor iz renesansnih madrigala i šansona, glazba venecijanske škole, barok i izbor plesova iz zbirke ‘Danserye’ Tielmana Susata.

Sljedeći tjedan, u utorak, kultura je u điru u Malom Zatonu. Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Foto: Miho Skvrce

Pročitajte još

U Kneževom dvoru upriličena jedna noć Le Petit Festival du Theatre

Dulist

JUTARNJI ĐIR LOKRUMOM Građani uz stručno vodstvo obišli znamenitosti otoka

Dulist

Koncertom opernih arija ispred Katedrale započeo glazbeni vikend u Gradu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija