Kultura

Mali Župljani premijerno prikazali ‘Djedov štap’

Mali Župljani premijerno prikazali 'Djedov štap'

Pred prepunom dvoranom Općine Župa dubrovačka, a u sklopu proslave dana Općine Župa dubrovačka, svoj novi uradak "Djedov Štap" premijerno je prikazala radionica Filmska Župa.

Kao prave male zvijezde, mladi polaznici radionice sami su bili i voditelji i moderatori večeri, a posebno su se zahvalili Općini Župa dubrovačka, OŠ. Župa Dubrovačka, kao i  svom voditelju Miru Bronziću iz Škole filma Šipan.

Nazočne je u ime Općine pozdravila Katarina Barović, voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu, a u ime škole pozdrave i lijepe želje uputila je ravnateljica škole Anka Šutalo.

Ova radionica koja je organizirana po načelu 'od ideje do premijere' odrađena je na način da su polaznici prošli sve faze nastajanja filma, od formiranja priče, pisanja scenarija, izbora lokacija, snimanja, montaže i na kraju svečane premijere.

Isto tako tokom snimanja izmijenili smo sve uloge, i one ispred, i one iza kamere. U takvoj atmosferi uvijek je izuzetno zanimljivo dječju kreativnost i maštu držati u granicama mogućeg i produkcijski izvedivog. Sama priča ovog filma  plod je  dječje mašte koja je beskućnika iz ruševnih hotela u Kuparima pretvorila  u čarobnjaka, pa  je život u Župi postao  pomalo čudan… No, na samom kraju, otkrivamo da i nije baš tako – pozdravivši prisutne istaknuo je Miro Bronzić, voditelj radionice Filmska Župa.

Nakon projekcije filma svim polaznicima podijeljene su prigodne diplome.

Ovogodišnju radionicu polazili su:
Mihaela Valentić, Helena Lovrić, Laura Žutac, Barbara Brajević, Matea Car, Marin Bronzić, Marin Jerković, Petar Šilježar, Franko Gugić, Anton Puljić, Luka Lonac, Loren Rakić.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist