Zanimljivosti

MALI KARNEVAL FEST SLAVI 35. ROĐENDAN Omiljena društvena zabava, nikad više ista nakon Domovinskog rata

Ove godine obilježava se 35. Mali karneval fest povodom kojeg Muzeji i Galerije Konavala organiziraju javni razgovor u Kući Bukovac 14. veljače u 18 sati. U javnom razgovoru sudjelovat će profesor Jakša Bošković i glazbenik Vinko Brautović koji će se prisjetiti karnevalskih zbivanja u Cavtatu.

Ovaj festival dječje pjesme, poznat pod nazivom Mali karneval fest, dijelom je bogate cavtatske karnevalske tradicije od 1977. godine. Bilo je to mjesto dječje zabave koje je nadilazilo lokalne granice. Zanimljivo je da je scenarij za prvi Mali karneval fest, održan u hotelu Albatros, napisao Drago Britvić, a pjesme su uglazbili Nikica Kalogjera i Arsen Dedić. Svi ostali festivali, do Domovinskog rata, odigravali su se u hotelu Croatia. Nastavilo se s izvođenjima kompozicija poznatih skladatelja, pa tako ne smijemo zaboraviti ni uvijek rado pjevane skladbe Đela Jusića.

Nakon Domovinskog rata festival se obnovio, ali nije imao više tako glamurozan i autentičan štih. Ipak, ostao je omiljena društvena zabava gdje su djeca, kako od samih početaka tako do danas, uz pratnju profesora i voditelja orkestra Jakšu Boškovića savladavali izazove prvog javnog nastupa.

Pročitajte još

PEPELNICA ILI ČISTA SRIJEDA Počinje korizmeno razdoblje

Dulist

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija