Kultura

‘MALI FORMAT – SVETI RAZGOVOR’ Otvorena izložba slika Veronike Šulić

'MALI FORMAT - SVETI RAZGOVOR' Otvorena izložba slika Veronike Šulić

Izložba slika Veronike Šulić ‘Mali format – Sveti razgovor’ otvorena je sinoć u prizemlju Narodne knjižnice Grad.

Prvu samostalnu izložbu autorica je posvetila Gradu i festi sv. Vlaha, te u ‘dijalogu nastoji stvoriti poveznicu prošlosti kroz sadašnjost prema onome sutra; kroz slikarski medij želi pečatiti identitet Grada’ istaknuo je Ivan Viđen.

– Ploveći omjerima, formata, boja i tehnika ona na svojim slikama kombinira oštrinu i mekoću, mirnoću i dinamiku, hladne i tople boje … i sve to, tako bar izgleda, čini lakoćom igranja. Igranje je , naravno, istodobno i učenje, pa tako na primjer vidimo da se slikarica odlučuje na ponavljanje pojedinih motiva gotovo do apstrakcije. Nastavi li se ovako igrajući i napredovati, ovdje nam viđeno obećaje da se u budućnosti možemo nadati i novim zanimljivim rezultatima njezina kista – zaključio je Viđen.

Izložba je dio programa Feste svetoga Vlaha 2018., a bit će otvorena do kraja veljače.

Veronika Šulić diplomirala je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, gdje je bila u klasi Josipa Botteri-Dini te Kažimira Hraste. Živi i radi u Dubrovniku na obnovi kulturne baštine. Specijalizirala je restauraciju zidnog slikarstva, te kao djelatnica Hrvatskog restauratorskog zavoda obnavlja nepokretnu kulturnu baštinu diljem Hrvatske. Potpredsjednica je odbora ICOMOS-a. Radila je likovne radionice crtanja i modeliranja glinom u ARL Lazareti, a sudjeluje na skupnim izložbama HDLU-a Dubrovnik, te ULIPUDA. Izlagala je i na međunarodnoj izložbi Natura Hereditas u studenome 2017. u Metkoviću. U sferi grafičkoga dizajna okušava se u izradi plakata za Kazališnu udrugu ‘Kolarin’ te kao scenska slikarica.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist