KulturaUrednički izbor

FOTO Mali Dubrovčani ‘pobrali’ slikovnice sa stabala na Lokrumu

FOTO Mali Dubrovčani 'pobrali' slikovnice sa stabala na Lokrumu

Mali Dubrovčani ove su subote imali priliku ‘ubrati’ mnoge lijepe priče sa stabala u masliniku na Lokrumu, a u sklopu Festivala dječje knjige istog naziva koji se prvi put održava u ovom dijelu Hrvatske.

Svako dijete koje je ‘ubralo’ svoju slikovnicu moglo ju je ponijeti kući. Osim dijeljenja slikovnica među stablima okićenim knjigama odvijao se i niz događanja u kojima su se smjenjivali kratki nastupi pisaca, autora pojedinih slikovnica i zabavljača.

Inače, književno-scensko zbivanje ‘Uberi priču’ je autorski projekt književnice Sanje Lovrenčić, manifestacija namijenjena predškolcima i djeci prvih i drugih razreda osnovnih škola, koja se kontinuirano odvija od 2005. To je jedna od rijetkih izvaninstitucionalnih, umjetničkih akcija za poticanje čitanja među djecom u Hrvatskoj i kao takva se pokazala vrlo omiljenom. Od 2010. tehnički organizator akcije jest naklada Mala zvona. Akcija ‘Uberi priču!’ zaživjela je kao godišnje događanje u Zagrebu, Bjelovaru, Koprivnici i Krapinskim Toplicama, te u još nekoliko gradova kao jednokratna akcija. Ove godine u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Odjelom za djecu i mlade prvi put ‘Berba’ odvijala i u Dubrovniku.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist