Kultura

FOTO Mali Dubrovčani ‘pobrali’ slikovnice sa stabala na Lokrumu

Mali Dubrovčani ove su subote imali priliku ‘ubrati’ mnoge lijepe priče sa stabala u masliniku na Lokrumu, a u sklopu Festivala dječje knjige istog naziva koji se prvi put održava u ovom dijelu Hrvatske.

Svako dijete koje je ‘ubralo’ svoju slikovnicu moglo ju je ponijeti kući. Osim dijeljenja slikovnica među stablima okićenim knjigama odvijao se i niz događanja u kojima su se smjenjivali kratki nastupi pisaca, autora pojedinih slikovnica i zabavljača.

Inače, književno-scensko zbivanje ‘Uberi priču’ je autorski projekt književnice Sanje Lovrenčić, manifestacija namijenjena predškolcima i djeci prvih i drugih razreda osnovnih škola, koja se kontinuirano odvija od 2005. To je jedna od rijetkih izvaninstitucionalnih, umjetničkih akcija za poticanje čitanja među djecom u Hrvatskoj i kao takva se pokazala vrlo omiljenom. Od 2010. tehnički organizator akcije jest naklada Mala zvona. Akcija ‘Uberi priču!’ zaživjela je kao godišnje događanje u Zagrebu, Bjelovaru, Koprivnici i Krapinskim Toplicama, te u još nekoliko gradova kao jednokratna akcija. Ove godine u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Odjelom za djecu i mlade prvi put ‘Berba’ odvijala i u Dubrovniku.

Pročitajte još

POHVALILI SE PRIVATNOM PLAŽOM Građani zabrinuti, Županija jasnog stava

Dulist

FESTIVAL ‘ANA U GRADU’ Spoj meditativnog i energičnog repertoara uz humanitarnu notu

Dulist

ŽDRIJEBOM U SPONZI Počeo još jedan Dubrovnik Dub Bowl

Dulist.hr