Zanimljivosti

Male radionice šarenih ideja

Male radionice šarenih ideja

Prošlog su tjedna Dječji vrtići Dubrovnik otvorili širom svoja vrata i pozvali sve tate, mame, bake, djedove, rodbinu, braću i sestre i sve koji to žele na druženje i igru  u svoj vrtić.

U svim vrtićima, u svakoj odgojnoj skupini odgajatelji su organizirali kreativne radionice. Pripremili su mnoštvo materijala i još više ideja. U svima se probudila kreativnost i nastali su predivni Božićni aranžmani, neobični anđeli, šareni ukrasi, adventski vjenčići, baloni za jelke čak i od kokica, unikatne čestitke i vrećice za poklone, pekli su se i pravi  medenjaci, a i kolačići od slanog tijesta.

Vrtići Pile i Škatulica pripremaju velike humanitarne koncerte i na taj način  i djeca iz vrtića žele  pokriti srcima i dobrotom kuću udruge Dva skalina. Pedagoginja Dolores Aleksić održala je predavanja za roditelje u DV Pile i Izviđač:  Kako slušati i čuti.  Odgajateljica mentor Evgenija Matović održala je predavanja za roditelje u Vrtiću Izviđač: Igra i dijete u jaslicama. Odgajateljica mentor Dijana Tot održala je predavanja za roditelje u Vrtiću Radost: Spasimo dijete od hiperroditeljstva. Odgajatelji u jaslicama odlučili su se za Druženja uz pjesmu i pokretne igre i sportske radionice.

Veliki dio djece odlučio je svoje  umjetničke radove prodavati na Božićnom sajmu u Luži. Neki roditelji su svoju djecu  razveselili predstavama u kojima su oni bili glumci.

– Tako su ovaj tjedan i duže, sva vrata Vrtića otvorena cijeli dan od jutra do večeri. Sve pršti od ideja,  kreativnosti, pjesme i dobrote. Djeca i roditelji se druže, uživaju u zajedničkom radu, igri,  pjesmi i darivanju onih kojima je to potrebno. Širom otvorenih vrata i darežljivog srca – čekamo Božić u vrtiću –  poručuju iz Dječjih vrtića Dubrovnik, koji su u ovo predblagdansko vrijeme postali prave male radionice šarenih ideja, radosti druženja i zajedničkog veselja.

Djelić atmosfere možete vidjeti i na brojnim fotografijama koje su nam poslali iz Vrtića.
 

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist