Kultura

“MALA ŠKOLA ARHITEKTURE” Evo kako bi Grad izgledao da se pita školarce!

"MALA ŠKOLA ARHITEKTURE" Evo kako bi Grad izgledao da se pita školarce!

Rotirajući disko na Bokaru, zoološki vrt u Dominikanskom samostanu, vodeni park u Portu, shopping centar na Buži, trgovina cigara, alkohola i droge u prostoru Labirinta…

Tek su to neke od zaigranih ideja dubrovačkih školaraca i predškolaraca koje se mogu vidjeti na izložbi „Mala škola arhitekture“ Društva arhitekata Dubrovnik, koja je u ponedjeljak navečer otvorena u Luži.

– Na radionicama djeca crtaju, grade, oblikuju, gledaju na svijet arhitekture i urbanizma kroz igru i stvaranje – istaknula je na otvaranju predsjednica DAD-a Svjetlana Jelavić Dean.

Podsjetimo, Društvo arhitekata Dubrovnik program „Mala škola arhitekture“ s djecom školskog i predškolskog uzrasta provodi od ožujka 2011. godine, i to kao dio međunarodnog projekta „Arhitektura i djeca“. Cilj projekta je potaknuti i razviti svijest o važnosti prostora u svim njegovim kategorijama.

Serija radionica u Dubrovniku je od 2001. do 2014. godine organizirana kroz četiri tematska ciklusa: doživljaj prostora, volumen: oduzimanje i dodavanje, Javni i privatni prostor te grad: javni prostor. Održano je ukupno osamnaest radionica koje su s rezultatima predstavljene na ovoj izložbi.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist