Grad

‘MAKEOVER’ DJEČJEG VRTIĆA ZATON Milan Mustać: ‘Imamo u planu podići i kat’

'MAKEOVER' DJEČJEG VRTIĆA ZATON Milan Mustać: 'Imamo u planu podići i kat'

Gradonačelnik Mato Franković obišao je u srijedu sa suradnicima Dječji vrtić Zaton, u kojem su završeni radovi adaptacije postojećeg prostora. Uređenjem je zgrada proširena te vrtić sada prima tri odgojno-obrazovne skupine, a broj djece u potpunosti je usklađen s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe, ističu iz Grada Dubrovnika.

Novi prostor formiran je adaptacijom dijela prizemlja postojeće zgrade, a osim dodatne skupine s pripadajućim sanitarijama, uređen je prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja.

Prilikom obilaska, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo još jednom novom vrtićkom skupinom i ispunjenjem pedagoških standarda u Zatonu, što je jedan od strateških ciljeva Gradske uprave.

– Cilj nam je ići ukorak s pedagoškim standardima na području cijelog Grada Dubrovnika. Pred nama je naravno još dosta posla, čeka nas dosta investicija ali je činjenica da smo u ovom razdoblju od dvije i pol godine napravili značajan iskorak – rekao je. Nakon 13 novih grupa u 2019., i za 2020. je najavio brojne investicije u predškolskom odgoju.

– Čeka nas ishođenje građevinske dozvole u Mokošici, gdje ćemo rušiti postojeći vrtić Pčelica s osam grupa i graditi novi sa 16 grupa. To je bliska budućnost, u ovoj godini očekujemo da ćemo otkupiti zgradu HEP-a u Gružu, na dnu Ulice generala Janka Bobetka, koju HEP godinama ne koristi i na kojoj se nalaze antene. Očekujemo da ćemo zgradu otkupiti ove godine, ukloniti antene i krenuti s adaptacijom tog prostora koji će biti vrtić. U 2020. očekuje nas i izrada prostorno-planske dokumentacije za vrtić Solitudo i za vrtić u Komolcu. S tim projektima u potpunosti bismo riješili pitanje pedagoških standarda – istaknuo je.

Tijekom 2020. očekuje se i rasformiranje Dječjih vrtića Dubrovnik u dvije institucije, sukladno zakonskim propisima. Obilasku su nazočile i ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać i privremena ravnateljica vrtića Pčelica u Mokošici Dijana Brkić.

– Mokošica je mlado naselje, s obzirom da se grad širi prema rubovima, nedostaje puno mjesta u vrtiću. Zasad su svi pokriveni, ali nismo postigli sve pedagoške standarde koji su postignuti ovdje u Zatonu. Plan je izgradnja novog vrtića koji će time udvostručiti kapacitete, vrtić u Komolcu, a ostala širenja kapaciteta radit će se sukladno potrebama – istaknula je Dijana Brkić.

Ravnateljica Milan Mustać prisjetila se otvorenja vrtića u Zatonu 2016. godine.

– Krenuli smo s dvije male grupice, odnosno s grupicom i pol, a sad imamo ovaj predivan prostor i imamo u planu podići i kat, radujem se sa stanovnicima i djecom Zatona – kaže.

Otvaranjem proširene Palčice, otvaranjem novog vrtića ‘Mala kuća’ u Mokošici i proširenjem vrtića Zaton u 2019. Grad Dubrovnik napravio je značajan iskorak prema uvođenju pedagoških standarda u sve vrtiće i stvaranju uvjeta da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtićke ili jasličke programe. Prema ugovoru potpisanom početkom listopada prošle godine, radove je izvela tvrtka Lapad graditelj d.o.o., a investicija je vrijedna 960.901,17 kuna.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist