DuList INUrednički izbor

‘Majka zmajeva’ izgubila razum, spalila sv. Vlaha i Stradun

'Majka zmajeva' izgubila razum, spalila sv. Vlaha i Stradun

‘Igra prijestolja’ bliži se završetku pa gledatelji s nestrpljenjem čekaju posljednju epizodu kultne serije. U jučerašnjoj petoj epizodi osme sezone nije nedostajalo akcijskih scena, od mačevanja do riganja vatre.

Ukoliko niste gledali epizodu, predlažemo vam da preskočite čitanje jer ima spoilera… Većina tih scena mogla se izbjeći nakon što su se ratnici Grudobrana predali kada su vidjeli da nemaju šanse protiv ‘Majke zmajeva’ i njezine vojske.

Iako je Daenerys na početku epizode obećala da će obustaviti napad ako se protivnici predaju, ipak to nije napravila. Odjednom je izgubila razum te je jašući zmaja spaljivala sve redom, uključujući i nevine građane kao što su žene i djeca.

Fanove je posebno razljutilo to što je ‘Majka zmajeva’ spalila cijeli grad u koji je došla kako bi njime vladala, piše 24 sata. Scene pete epizode snimane su u Dubrovniku koji je ‘izgorio’ do neprepoznatljivosti. Vatru nisu izbjegli Stradun, Crkva sv. Vlaha, kao ni brojne uske uličice u samom centru grada. Zmaj se ‘okomio’ i na dubrovačke gradske zidine pa su ‘gorjele’ tvrđave Minčeta i Lovrijenac.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Screenshot/YouTube

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

TAKSISTI SLOŽNI Ima nas previše i treba uvesti reda!

Nora Di Leo

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist