Kultura

Mačak u čizmama na daskama KMD-a

Poslastica za najmlađe u Kazalištu Marina Držića! Nezaboravna priča Charlesa Perraulta o dovitljivom prevarantskom mačku, koji skrbi o dobrobiti svoga gazde, ali prvenstveno brine o sebi samome.

"Mačak u čizmama" u izvedbi kazališta Lutaka Zadar – predstava je kombinacija lutaka i žive glume.

Priča je svima poznata. Kad je umro stari mlinar, njegov najmlađi sin naslijedio je samo mačka. Ali kakvog mačka! Čudesni Mačak, koji govori, svog je gospodara za tren pretvorio u markiza od Karabasa. Seljake je za sitan novac nagovorio da kažu kralju kako je sva zemlja njegova, kao i dvorac u daljini. Čarobnicu je vješto nasamario i pretvorio je u miša, a za nagradu dobio je zanosnu mačku.

Redatelj Dražen Ferenčina složio je veselu i dinamičnu priču podijelivši predstavu u dvije faze – dio isključivo igran lutkama, te drugi dio sa zamaskiranim glumcima. Preporučeno: djeci od 3 do 10 godina starosti (nastarije za 4. razred osnovne škole).

Predstava je na programu 25., 26. i 27. veljače u terminima od 9 sati, 10 sati i 30 minuta i 12 sati (iznimka je predstava u ponedjeljak, 25. veljače koja igra u 9 i u 10 sati i 30 minuta).

Pročitajte još

VIDEO/FESTIVAL SENTIMENTO Dubrovčani uživali u evergreenima uz ‘Tri tenora’ i DSO

Dulist

DESETO UMJETEONSTVO NA PORPORELI Školarci i Convivo oduševili publiku

Dulist.hr

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Dulist.hr