Natrag
25.4.2018 10:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

MA TKO TU KOGA? Evo kako Croatia Airlines i ZL Franjo Tuđman ‘opravdavaju’ dubrovački let za Rim

19.6.2017 @ 21:41 Dulist Aktualno

Podijelite:

Nakon što su nedavno putnici na liniji iz Zagreba za Dubrovnik završili u Rimu jer Zračna luka Franjo Tuđman u Zagrebu nije radila usprkos što to zakonski moraju, iz te Zračne luke su se danas prvo oglasili priopćenjem u kojem su rekli kako CA uopće nije tražila dopuštenje za slijetanje, a nakon toga uslijedilo je još jedno priopćenje, prenosi Index.hr.
Naime, tijekom dana našli su se predstavnici Zračne luke i Croatije Airlines i zajednički zaključili kako je za sve kriva bura.

Slijedom događaja u noći 16./17. lipnja vezano uz let OU664 ZAGREB-DUBROVNIK, odnosno slučaja iznenadne bure zbog koje je zrakoplov upućen na slijetanje u Rim, danas je održan sastanak predstavnika MZLZ i Croatia Airlines sa sljedećim zaključcima:

Danas objavljeno priopćenje za javnost MZLZ baziralo se na do tada dostupnim informacijama koje nisu u potpunosti odgovarale činjeničnom stanju.

Cijeli slučaj posljedica je izvanrednih okolnosti uzrokovanih burom na području Zračne luke Dubrovnik koja nije bila predviđena meteo izvješćem u planiranom vremenu slijetanja zrakoplova.

Navedeno je uzrokovalo zadržavanje zrakoplova u području iznad zračne luke Dubrovnik te je iziskivalo donošenje odluka u vrlo kratkom vremenskom roku od strane svih uključenih operativnih osoba.

Postojeća procedura korištenja zračne luke Franjo Tuđman u periodu nakon 22,00h protumačena je dvosmisleno, što je uz kratko raspoloživo vrijeme za donošenje odluka rezultiralo neadekvatnom komunikacijom od strane dežurnog operativnog osoblja.

U cilju izbjegavanja ovakve i sličnih situacija u budućnosti, MZLZ će nadopuniti proceduru kojom će se nedvosmisleno potvrditi otvorenost zračne luke 24 sata sedam dana u tjednu, i tako nadopunjenu proceduru dostaviti u najkraćem roku u Croatia Airlines, stoji u njihovom priopćenju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana