Sport

MA PRAVI TALENTI! Dubrovački klinci iz škole nogometa ‘DU Talent’ na turniru ‘Mali Zmaj’

MA PRAVI TALENTI! Dubrovački klinci iz škole nogometa 'DU Talent' na turniru 'Mali Zmaj'

Tijekom prošlog tjedna, točnije od četvrka do nedjelje, u Makarskoj je održan ‘Mali Zmaj’, jaki nogometni turnir gdje je, uz ukupno 77 ekipa raspodjeljenih u 4 starosne kategorije, sudjelovala i mlada ekipa iz dubrovačke Škole Nogometa DU Talent pod vodstvom trenera Hrvoja Šimunovića i Orsata Šuljka i to u kategoriji do 9 godina (U-9).

U toj kategoriji nastupilo je 19 momčadi u četiri skupine. Kako je i cijeli turnir bio međunarodnog karaktera, tako je i u ovoj kategoriji bilo ‘šaroliko’. Tu su bili predstavnici nogometnih klubova Dinamo, Hajduk, Osijek, Istra, Spalato, Zmaj, Kustošija, Adriatic, Opatija, Neretva, Vojvodina, Triglav, Domžale, kao i predstavnici dvaju škola nogometa iz Sarajeva, Bambinosi i Valter, te naši dubrovački klinci iz ŠN DU Talent.

Nakon izvrsnog početka obilježenog pobjedama nad NK Spalatom (3:1) i NK Osijekom (1:0), stigao je i prvi poraz od momčadi NK Kustošije (0:2). U četvrtoj, odlučujućoj utakmici za ulazak u četvrtfinale, protiv ŠF Valter iz Sarajeva, ostvaren je rezultat 1:1, što je bilo dovoljno za osvajanje drugog mjesta u skupini. U četvrtfinalu protiv Hajduka, nakon što su gubili 0:2 i promašili penal, u posljednje 3 minute su naši dubrovački dječaci ipak uspjeli izjednačiti, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Nakon sva tri postignuta gola i jednog obranjenog udarca, DU Talent je prošao dalje u polufinale. Ovo je definitivno bila jedna od najuzbudljivijih završnica u “play-off” dijelu turnira.
Ipak, u polufinalu unatoč borbenosti i silnoj želji, protiv još jedne momčadi iz Sarajeva, ŠN Bambinosa nije se moglo. Mlade Sarajlije su bile tvrd orah i pobijedili su sa 2:0.

U borbi za treće mjesto ponovno su se susreli sa znancem iz skupine, NK Kustošija. Utakmica je bila tvrda, ali izvanrednim golom iz slobodnog udarca postignuta je pobjeda i osvojeno je fenomenalno treće mjesto na ponos svojim trenerima, roditeljima i Gradu. Drugo mjesto osvojili su Bambinosi iz Sarajeva, a prvo mjesto je zasluženo osvojio GNK Dinamo.

– Moramo spomenuti i pohvaliti odličnu organizaciju turnira, koji se odigrao na sportskom kompleksu NK Zmaj, kakav bi bilo vrlo lijepo vidjeti recimo, u našemu Gospinom Polju. Nadamo se da će ova generacija nastaviti i dalje izvrsno igrati i nizati pobjede na predstojećim turnirima, od kojih je slijedeći u Zagrebu polovinom prosinca – istaknuli su nam ponosni roditelji.

 

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist