Hrvatska

LUKSUZNI IZLET Bakanalije čelnika HEP-a u Dubrovniku

Hrvatska elektroprivreda

Sedmeročlani Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede za svoju je posljednju sjednicu potegnuo čak do Dubrovnika!

I to se, naravno, poklopilo s otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara. Spavali su u dubrovačkom visokokategorniku Villi Argentini, a nisu propustili priliku uživati u delicajama restorana Nautika. Naime kako piše Novi list, članovi Nadzornog odbora ove državne tvrtke krenuli su u večernjim satima 9. srpnja zrakoplovom za Dubrovnik te se smjestili u superluksuznoj Villi Argentina.

Dan kasnije održali su višesatnu sjednicu u Platu, da bi potom na brzinu obišli hidroelektranu Dubrovnik-Plat1. Večernji su sati, piše ova dnevna novina, ostavljeni za uživanje, HE-ovci su se najprije pojavili na otvaranju DLJI, a potom se zaputili u elitni dubrovački restoran Nautiku.

Iz HEP-a su ovakav luksuzni izlet opravdali na sljedeći način:
– Istina je da je Uprava HEP-a predložila Nadzornom odboru HEP-a da se redovna sjednica Nadzornog odbora održi u Dubrovniku. Razlog zašto je izabran Dubrovnik je taj što je Uprava HEP-a smatrala potrebnim upoznati članove NO-a HEP-a s planovima revitalizacije i aktivnostima vezanim za projekt HE Dubrovnik II. Stoga je odlučeno da se sjednica održi na lokaciji HE Dubrovnik u Platu.

Ipak, Novi list ističe kako se niti jedna točka dnevnog reda sjednice nije ticala samog Dubrovnika pa opravdanost ovakvog luksuza ne može se naći niti u tome.

Predsjednik NO-a Nikola Bruketa, kad smo ga pitali je li se moralo spavati u Villi Argentini sa svim ostalim popratnim troškovima, s indignacijom je odbio odgovoriti.

– Ili me pitajte o važnim stvarima, ili me nemojte ništa pitati. Spavali smo gdje je bilo mjesta – odgovorio je predsjednik NO Nikola Bruketa na pitanje novinara je li se baš moralo spavati u Villi Argentini, uz sve ostale troškove koji su pratili ovaj HEP-ov izlet.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist