Aktualno

Lukšići oslobođeni koncesije?

Lukšići oslobođeni koncesije?

Na javnoj raspravi o GUP-u Dubrovnika Jozo Bogdanović ispred branitelja koji su dobili zemljište na Nuncijati za rješavanje svog stambenog statusa tražio je da se između tog predjela i magistrale napravi posebni DPU.

– Time bi se konačno moglo pristupiti parcelizaciji, a onda i traženju svih dozvola – rekao je Bogdanović.

Lukšići oslobođeni koncesije?

Pročelnica za prostorno planiranje Grada Dubrovnika Jelena Lončarić istaknula je kako će se taj prijedlog usvojiti.

Bakulić: Umjesto tunela Zagrebačka!

Dinko Bakulić dao je pak svoj prijedlog rješenja primarne prometne krize.

– Vlahušić je valjda kao doktor dosada mislio da je promet kao krv. Ide u jednom smjeru i onda više ne može natrag. Ali zaboravio je da postoji limfa. Ali ovdje vidim da je ipak na tragu ono što smo mi predlagali. Drago mi je da ne vidim četiri trake na obali, ali ne mogu se složiti s rješenjem Pila – istaknuo je Bakulić.

Tunel bi po procjenama stručnjaka koštao oko 10 milijuna eura, a proširenje Zagrebačke ulice koštalo bi oko 3.5 milijuna eura – rekao je Bakulić.

Vlahušić mu je pak odgovorio kako proširenje Zagrebačke ostaje kao mogućnost, ali kako su tu u igri onda i konzervatori i dosta drugih aspekata.

– Moramo tu gledati i Centar iza Grada. Čekamo Vladu da Zakonom o koncesijama taj dio zarade prepuste jedinicama lokalne samouprave, a za početak tražili smo od Lukšića da nam prepuste plato parkinga na tom predjelu umjesto da nam plaćaju koncesiju za žičaru. Vidjet ćemo što će biti s time – rekao je Vlahušić.

Lukšići oslobođeni koncesije?

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist