Natrag
20.3.2019 22:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

LUKŠA MATUŠIĆ DEMANTIRA NAGAĐANJA: U vodi nema Escherichije coli!

30.8.2018 @ 20:25 Dulist Aktualno

Podijelite:

U vodoopskrbnoj mreži Dubrovnika nema pokazatelja opasne bakterije Escherichije coli. Rekao je to za DuList predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić naglasivši kako odgovorno tvrdi da E. coli nema, što pokazuju i privremena izvješća jer se rezultati za ovu bakteriju očituju nakon 24 sata. Time je demantirao neprovjerene informacije koje su se počele širiti među građanima, a nakon što je jučer javnost obaviještena kako voda s izvorišta Ombla nije za piće.

Kako su naveli iz Vodovoda nakon perioda bez kiša, prilikom prvih većih oborina uobičajeno dolazi do procesa ispiranja podzemlja i nadzemlja.

-Riječ je o prirodnom procesu tijekom kojeg dolazi do pojačane pojave donosa organskog onečišćenja, koje potom podzemljem dolazi do vodozahvatnog područja – objasnili su danas iz Vodovoda.

No, Dubrovnikom su počele kružiti informacije kako se u vodi pojavila bakterija Escherichia coli što iz Vodovoda odlučno demantiraju. Pojačano se uzorkuje i voda iz vodovodne mreže i sirova voda, dok se dezinsekcija provodi stalno.

– Nadležne službe Vodovoda 24 sata vrše i nadziru dezinfekciju, čime osiguravaju mikrobiološku čistoću vodoopskrbne mreže. Učinke dezinfekcije prati se i pojačanim analizama uzoraka iz mreže, a isto tako više puta dnevno uzorkuje se sirova voda. Ujedno se održava redovita komunikacija s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, koji obavljaju fizikalno-kemijske i mikrobiološke analize vode te prate stanje u mreži – naveli su još jutros iz Vodovoda.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana