DuList IN

LUKRECIJA DRAGIĆ ‘Bilo me strah prvog natjecanja, ali sam se na kraju popela na postolje’

LUKRECIJA DRAGIĆ 'Bilo me strah prvog natjecanja, ali sam se na kraju popela na postolje'

Aktivna Hrvatska sportsko je edukativni projekt koji educira i podiže svijest građana Hrvatske o zdravijem i aktivnijem životu.

Tim se među ostalim sastoji od mladih sportašica i sportaša, a među njima svoje je mjesto našla i jedna Dubrovkinja. Riječ je o Lukreciji Dragić, 23-godišnjoj studentici pete godine Kineziološkog fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu kojoj je sport ‘u krvi’ od djetinjstva. Naime, o devete godine bavi se i gaji ljubav prema ‘kraljici sportova’ – atletici.

Najdraži trenutak svakog natjecanja bio mi je osmijeh i zadovoljstvo pokojnog trenera Zvonka Radovanović

Uz sport – i Linđo
Iza sebe ima brojne osvojene medalje i trofeje, no kad bi trebala izdvojiti najdražu pobjedu sa svih natjecanja, to bi bila upravo ona prva.

LUKRECIJA DRAGIĆ 'Bilo me strah prvog natjecanja, ali sam se na kraju popela na postolje'

— Bila sam duplo manja od svih, prestrašena, nitko ništa nije očekivao, ali sam se na kraju popela na postolje. Najdraži trenutak svakog natjecanja bio mi je osmijeh i zadovoljstvo pokojnog trenera Zvonka Radovanovića – ističe nam Lukrecija o treneru koji joj je bio najveća motivacija, a zbog kojega je i dan danas ostala u atletici. Zbog njega nije propustila niti jedan trening. Uz njega, veliku podršku pružali su i pružaju dan danas njeni roditelji i brat koji je, kako kaže, kroz svoju veliku ljubav i uspjehe u nogometu pokazao kako ne odustati i biti uporan. Kada bi mogla izdvojiti sportske uzore iz Hrvatske, to bi bili Janica i Ivica Kostelić.

Volim plesati, pjevati, putovati i družiti se, a to je sve Linđo

— Prvenstveno zbog njihovih uspjeha do kojih su došli velikim odricanjima, upornošću i teškim radom. Oni su motivacija svim sportašima. Pošto sam ljubiteljica atletike, najdraže mi je bilo gledati Usaina Bolta, a najdraža atletičarka mi je Allyson Felix – naglašava Lukrecija koja se osim sportom, bavi i plesom. Ona je srcu velika Linđovica.

— Volim plesati, pjevati, putovati i družiti se, a to je sve Linđo! Uz sve Linđove čari, upoznavanja kulturne baštine cijele Hrvatske, ipak su najljepša prijateljstva koja ostaju za cijeli život – rekla je Lukrecija koja je prije pet godina ponijela i titulu kraljice Jadrana.

— To će za mene ostati jedno lijepo iskustvo. Upoznala sam drage cure s kojima sam i danas u kontaktu. Nisam očekivala pobjedu pa me lenta Kraljice Jadrana ugodno iznenadila – skromno nam ističe Lukrecija koja svoje slobodno vrijeme i odmor od treninga voli iskoristiti kao i svaka mlada djevojka – družeći se s obitelji, čitajući knjige, prijateljicama i prijateljima,uz dobar film u kinu i zabavu tijekom vikenda.

Već treću sezonu u Aktivnoj Hrvatskoj
— U sportsko-edukativnom projektu Aktivna Hrvatska već sam 3. sezonu. Sve je krenulo pozivom profesora s fakulteta Igora Jukića, koji mi je objasnio o čemu se točno radi i naravno da sam pristala. Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti vježbanja, o zdravijem i aktivnijem životu i poboljšanju kvalitete življenja – govori nam Lukrecija o samom početku sudjelovanja u ovom hvale vrijednom projektu.

LUKRECIJA DRAGIĆ 'Bilo me strah prvog natjecanja, ali sam se na kraju popela na postolje'

Inače, u projekt su uključeni stručni tim Kineziološkog fakulteta Sveučilista u Zagrebu, liječnici iz Hrvatske liječničke komore, stručnjaci iz Biotreninga, Definicije hrane i Mentalnog treninga, a pokroviteljica je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Lukrecija nam je nadalje otkrila i koja je njena uloga u timu.

Očekujem da će se u Dubrovniku početi graditi sportska infrastruktura te na taj način stvoriti uvjeti za razvitak sporta

— Trenerica sam koja demonstrira vježbe, uočava i ispravlja pogreške vježbača u izvedbi – rekla je Dragić koja je u ovom projektu puno prosperirala. Posebno u smislu, kako nam ističe, što je svu teoriju i znanja koje je naučila i usvojila na fakultetu počela primjenjivati u praksi. Kada bi se vratila u Dubrovnik, što joj je i želja, htjela bi se vratiti s ‘ispečenim’ zanatom’.

— Kao trener kondicijske pripreme provest ću neko vrijeme radeći i stjecajući iskustva u Zagrebu ili inozemstvu. Očekujem da će se u Dubrovniku početi graditi sportska infrastruktura te na taj način stvoriti uvjeti za razvitak sporta, a to je preduvjet za poboljšanje kvalitete života. I tu vidim svoju priliku – ističe Lukrecija koja ovim putem poziva sve čitatelje na edukaciju Mentalnog treninga koji će se održati u ponedjeljak 18. lipnja ove godine u hotelu Valamar Argosy.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist