Kultura

Luko Paljetak putuje u Njemačku

Luko Paljetak putuje u Njemačku

Naš Luko Paljetak jedan je od zastupljenih pisaca koji će se pojaviti na Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji traje od 9. do 13. listopada. Cjelokupni sajam posvećen je promociji knjiga za djecu i mlade, a temeljem natječaja Ministarstva kulture pripala je organizaciji Hrvatske dječje knjige.

Uz Paljetka, zastupljeni pisci su Miro Gavran, Zvonimir Balog, Sanja Pilić, Kašmir Huseinović, Silvija Šesto, Snježana Babić-Višnjić, Julijana Adamović, Nadica Mihelčić, Ivona Šajatović, Erika Katačić Kožić, te Vlado Bakarić.

Svečano otvorenje štanda planirano je u četvrtak, 10. listopada 2013. godine u 16 sati. U okviru jednosatnog programa uz glazbenu pratnju Magister ludi man banda predstavit će se autori Margareta Peršić, Zdenka Bilušić, Andrea Petrlik, Kašmir Huseinović i Davor Peršić. U zajedničkom katalogu predstavljeni su pisci, ilustratori, prevoditelji i nakladnici knjiga za djecu i mlade,a zastupljeni ilustratori su Zdenko Bašić, Saša Jantolek, Margareta Peršić, Zdenka Bilušić, te Andrea Petrlik Huseinović.

Na štandu će biti postavljene i tri izložbe "Roboti" (skulpture) autora Saše Jantoleka, "Padobrani Fausta Vrančića" autorice Zdenke Bilušić , te "Srce na štapu" autorice Margarete Peršić.

Nastupi hrvatskih autora na pozornicama Frankfurtskog sajma knjiga dio su višemjesečnog predstavljanja hrvatskih autora u Njemačkoj, a koji traju od  26. rujna do 4. prosinca 2013. pod nazivom Na brodu – Suvremena hrvatska književnost u njemačkim književnim institucijama.

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist