DuList IN

LUKAVI TRIKOVI Evo kako jednostavno očistiti organizam

LUKAVI TRIKOVI Evo kako jednostavno očistiti organizam

Svima nam ponekad treba ‘detaljno’ čišćenje organizma, ali i pomisao na detoksikaciju obično asocira na odricanje, glad i promjene raspoloženja.

No nasreću organizam možemo očistiti i slijedeći nekoliko lukavih pravila koje donosi Zadovoljna.hr.

1. Dan započnite čašom tople vode s limunom
Jedan od najzdravijih jutarnjih napitaka s kojim bi bilo dobro započeti dan. Važno je da voda bude topla jer hladna hrana i piće mogu ‘šokirati’ probavni sustav i usporiti njegov rad. Vitamin C pak iz limuna poboljšat će funkciju enzima i stimulirati jetru kako bi tijelo brže izbacivalo toksine. Limun pomaže probavu i olakšava pražnjenje crijeva.

2. Isprobajte aktivni ugljen
Jedan od načina za eliminirati toksine iz organizam je uzimanje aktivnog ugljena, pripravka koji se uzima oralnim putem, a ima svojstvo upijanja štetnih tvari u probavnom sustavu te pomaže kod detoksikacije. Možete ga pomiješati s malo limunade, ali ga nije preporučljivo koristiti dulje vrijeme. U kraćem vremenskom razdoblju je siguran i neškodljiv, a prije upotrebe i doziranja posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

3. Izbjegavajte prerađenu hranu u velikim pakiranjima i konzervama
Iako je prerađenoj hrani, posebno grickalicama u velikim pakiranjima, mnogima teško reći ne, kako bismo očistili organizam ovo je hrana koju bi bilo dobro izbjegavati. Pravilo izbjegavanja ‘konzervirane hrane i one u velikim pakiranjima’ omogućit će nam da na jelovnik za zamjenu uvrstimo više svježeg voća, povrća, žitarica i orašastih plodova.

4. Uzimajte probiotike
Organizam je opterećen probavljanjem teške i često nezdrave hrane. Kako bi lakše eliminirali otrove iz tijela pomažu nam Lactobacillus acidophilus dobre bakterije koje smanjuju razinu toksina u crijevima.

Kako biste poboljšali probavu i učinkovitije čistili organizam svojoj prehrani možete dodati malo više probiotika u jogurtima, ali i uzeti neki nadomjestak prehrani poput praha ili kapsula probiotika.
5. U prehranu uvrstite začine
Začini poput đumbira, cimeta, kumina, kurkume osim što će dati novi okus vašim jelima pomoći će tijelu da se brže očisti. Kurkuma pomaže jetrenim enzimima u otpuštanju kancerogenih otrova iz organizma. Kumin se pak upotrebljava za čišćenje od parazita i crijevnih glista te protiv nadutosti trbuha te poboljšanja probave.

Đumbir je bogat gingerolom, prirodnim sastojkom koji poboljšava rad crijeva. Osim toga olakšava i potiče probavu, ublažava nadutost i želučane tegobe. Cimet također pomaže tijelu da se očisti od toksina pa nije čudno da je često sastojak mnogih detoksikacijskih napitaka.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist